Lütfen bekleyin..



Batman'a, Sera ve Gıda İhtisas OSB sözünü verdik

25 Nisan 2023, 16:47 - Okunma: 264

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Batman’ı ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp’tan brifing aldı. Bakan Kirişci, Valilik ziyaretinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Batman Tarım Sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Kirişci, başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ekrem Canalp, tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunun altını çizdi.

Daha sonra konuşan Bakan Kirişci, Batman'a son 20 yılda 6,7 milyar lira tarımsal destek yatırımı gerçekleştirildiğini ifade etti. Bakan Kirişci, "Bunun içerisinde ormanla ilgili yapmış olduğumuz yatırımlarımız da var. 2002 yılında sadece 8,4 milyon lira olan bir tarımsal destek bugün itibariyle 158,3 milyon liraya çıkmıştır. Batman'ı ayağa kaldıracağız. Kentte çok şükür bir güvenlik problemimiz yok. Batman'da artık terör yok. İş insanlarının güvenliğiyle ilgili artık bir sorun yok. Burada insanlarımıza iş ve aş sağlamamız gerekiyor. 2-3 ürün üreten şehir değil, ihtiyacımız olan ürünleri mümkün mertebe üreten şehir olmalıyız. Buna 'Kent Tarımı' adını veriyoruz." Bakan Kirişci, Batman'a, Sera ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sözünü verdiklerini ifade etti.RAMANLI’IN SEÇİM LOKALİNE ZİYARET Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Batman İl Teşkilatı, HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman milletvekili adayı Serkan Ramanlı’ının seçim lokalini ziyaret etti. Seçim lokalinde gerçekleşen ziyarette Bakan Kirişci’ye AK Parti Batman milletvekili adayları Ferhat Nasıroğlu, Murat Güneştekin, Muhsine Bozkurt ve Fırat Tunç, Yeniden Refah Partisi Batman milletvekili adayı Ziyaulhak Yamaç ve AK Pati İl teşkilatı eşlik etti.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=