Lütfen bekleyin..



Necat Nasıroğlu Külliyesinde İlk Namaz Kılındı

19 Nisan 2023, 15:53 - Okunma: 574

Fernas Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından yapımı gerçekleştirilen Esentepe’deki Necat Nasıroğlu külliyesinde ilk namaz kılındı. 8 bin kişilik ibadethane dışında kültürel ve sosyal donatılar, millet bahçesi, eğitim alanları, taziye evi ve otoparkın yer aldığı külliye camisi modern mimarisiyle hizmet vermeye başladı.Açılış töreni daha sonra yapılacak olan külliye de teravih namazı kıldıran Batman İl Müftüsü

Nihat Kök, dualar etti.Namaz kılmaya gelen bazı vatandaşlar camideki bu anı görüntülemek için fotoğraf çekerken, külliye büyük beğeni topladı. AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu, külliyenin Batman halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Nasıroğlu, "Allah ezanlarımızı dindirmesin. Allah'u  Teala bu mabetleri cemaatsiz bırakmasın. Bu caminin gerek mimarisi, gerek külliye bütünlüğü içindeki konumuyla hem bölgeye, hem Batman'a çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

TÜRKİYENİN SAYILI ESERLERİNDEN OLACAK

Külliyenin yapımını gerçekleştiren Ferhat Nasıroğlu “ Necat Nasıroğlu külliyesi Batman’ın sembol bir eseri olacaktır. Biz 2020’nin haziran ayında inşaatına başladık. Burada yaklaşık 160 bin metrekarelik bir alana bu külliyeyi inşaa ediyoruz. Burada hem yaşam alanları olacak, hem camimiz olacak, konferans salonumuz olacak, bilim merkezimiz olacak, kütüphanemiz olacak, çocuklara yönelik dini eğitim olacak. Camimizin bir özelliği de teknolojiyi son derece kullanarak yeni çağın gerektiği şekilde teknolojiyi kullanarak yaptık. Hem ses düzeninde, hem görüntü düzeninde. İddia ediyorum Türkiye de böyle bir dizayn yok, dünyanın sayılı eserlerinden biri olacaktır.” Dedi

MUZAFFER NASIROĞLU BATMAN’DA

Fernas yönetim kurulu başkanı Muzaffer Nasıroğlu ve ailenin diğer fertleride Batman’a gelerek Ramazan Bayramını Batman’da geçirecekler. Milletvekili adayı kardeşi Ferhat Nasıroğlu’na destek ve yanında olmak üzere Batman’da bir araya gelen Nasıroğlu ailesi ve Muzaffer Nasıroğlu Batmanlılarla ve dostlarıyla bayramlaşacaklar. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=