Lütfen bekleyin..



Batmanın TBMM milletvekili adayları açıklandı

09 Nisan 2023, 17:11 - Okunma: 573

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan 28. dönem Milletvekili genel seçiminde siyasi partilerin Batman’dan gösterdikleri adaylar YSK’ya teslim edildi. 400 bine yakın seçmeni bulunan Batman 5 milletvekilini TBMM’ye gönderecek. 14 Mayıs tarihinde yapılacak önemli seçim öncesinde siyasi partilerde açıklanan adaylar çalışmalarına hemen başlayacaklar.

AKPARTİ’DE NASIROĞLU 1. SIRADAAK PARTİ Batman Milletvekili adayı olarak FERNAS yönetim kurulu üyesi iş insanı Ferhat Nasıroğlu 1. sıradan aday gösterilirken, 2. Sırada HÜDAPAR kontenjanından parti sözcüsü av. Serkan Ramanlı yer aldı. Listede 3. Sırada Murat Güneştekin, 4. Sıra Muhsine bozkurt ve 5. Sırada ise Fırat Tunç yer aldı. Batman’da sevilen ailelerden olan iş dünyasının başarılı isimlerinden olan Ferhat Nasıroğlu’nun milletvekilliği için 1. sırada aday gösterilmesi Ak Partinin gücüne güç kattı. YEŞİLSOL PARTİ’DE BAYINDIR 1. SIRADAHDP’nin destek verdiği ve seçime katılacak olan Yeşil sol parti’de ise 1. sırada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yer alırken, Zeynep Oduncu 2. Sırada, M. Rüştü Tiryaki 3. Sırada yer aldı. 4. Sırada Nurten Ertuğrul, 5. Sırada Ekrem Baran yer aldı. Geçen dönem Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ile Dr. Necdet İpekyüz listede yer almadılar. İpekyüz Bursa’dan 2. Sırada aday gösterildi.CHP’DE HÜSEYİN YAŞAR 1. SIRADACumhuriyet halk partisinde 14 mayıs tarihinde yapılacak genel seçimde partinin eski il başkanı ve PM üyesi Hüseyin Yaşar 1. Sıradan aday gösterildi. Listede 2. Sırada Dicle Arslan, Orhan Ekmen, Abdullah Polat, Memduh atak yer aldı.MHP’de RECEP ÇELİKKAYA 1. SIRADAMHP’nin Batman Milletvekili adayları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. 1. Sırada recep Çelikkaya, Tekin güçlü, Hüseyin Kazak. Hakan Atala ve Alperen Özdemir yer aldı.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=