Lütfen bekleyin..



Etin yüzde 90’ı kaçak kesiliyor’ 

05 Nisan 2023, 22:06 - Okunma: 226

Et fiyatlarının tavan yapmasının ardından, Batman’ın günlük et ihtiyacının 40 tonunun 35 tonunun kaçak ve sağlıksız koşullarda kesildiği belirten İvme Et Entegre mezbahane yetkilisi Veysi Songur, yetkilileri göreve davet etti. Kaçak kesiminin halkın sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini belirten Veysi Songur, “Batman’ın günlük 40 ton ete ihtiyacı var. Bunun en az 35 tonu kaçak, sağlıksız ve hijyenik olmayan yerlerde göz göre kaçak kesiliyor. Bunun en büyük sorumlusu Tarım

İl Müdürlüğüdür. Valilik, Belediye, Tarım ve ilgili bütün resmi yerlere gerekli başvurularımız olmasına rağmen en ufak bir yol katledilmedi” dedi.“38 TL’YE ADRESE TESLİM ET KESİLİYOR”Mezbahanelerinde kesimlerin çok uygun fiyata kesildiğini kaydeden Songur, küçükbaş hayvanları neredeyse bedavaya yani 38 TL’ye kesip adrese teslim ettiklerini belirtti. Songur, “Diyarbakır’da küçükbaş hayvanın kesim ücreti ortalama 100-120 TL arasındadır. Bizde ise 38 TL olmasına rağmen halen kaçak et kesim oranı %90’lardadır. Küçükbaş hayvanlarda kaçak kesim oranı %90’larda iken, büyükbaş hayvan kaçak hayvan kesimi ise neredeyse %100 civarındadır.” diye konuştu. 
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=