Lütfen bekleyin..



Vali Deniz, Ahilik haftası nedeniyle esnafla bir araya geldi

21 Eylül 2017, 18:26 - Okunma: 1353

Vali Ahmet Deniz, 30. Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen yemekte esnafla bir arya geldi. TP Kristal Park sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe; Vali Deniz’in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, oda başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, İl Ticaret Müdürü Şeyhmuz Kalkan ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar. Konuşmasında, Ziraat Türkiye Kupası 3.’üncü turunda Göztepe’yi 3-1 yenerek bir üst tura yükselen Batman Petrolspor futbolcularını, yöneticilerini ve taraftarlarını tebrik eden Vali Deniz, geçen yıl başlattıkları “Burası Batman Burada Küfür Yok” kampanyasına sahip çıkan sporseverlere teşekkür etti.


VALİ DENİZ, AHİLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ 
Ahiliğin önemine değinen Vali Deniz, ahilik kültürünün birçok değeri içinde barındırdığını belirterek, Ahilik kültüründe; dostluk, arkadaşlık,  yardımlaşma, komşuluk, kardeşlik ve merhamet olduğunu ifade etti. “İnsanın gözü ve gönlü tok olmalı, kazandığımıza kanaat getirmeliyiz” diyen Vali Deniz, “Maddeyi ön plana çıkarttık. Maneviyattan uzaklaştık. İnsanı insan yapan değerlerden uzaklaştığımız sürece mutlu olmak mümkün değildir. Bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu değerler Ahilik kültüründe var” dedi.   
25 YILINI TAMAMLAYAN ESNAFA PLAKET
Batman’ın güzel ve huzurlu bir şehir olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Daha güzel günler bizi bekliyor. Her alanda daha güzel yerlerde olacak. Bu şehir bunu hak ediyor. Devletimizin ve hükümetimizin bütün imkanları da bu şehir için seferber ediliyor. Potansiyeli ve kendi sermayesi olan bir şehir. OSB’de yer tahsis işlemlerine başladığımız zaman 200’yakın firma yatırım yapmaya hazır. Bu en az 15-20 bin istihdam demektir” diye konuştu. Vali Deniz, konuşmasının sonunda esnafın “Ahilik Haftasını” kutlayarak, bol kazançlar temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından ilin ahisi, kalfası, çırağı ve mesleğinden 25. yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara plaket ve hediyeler verilmesiyle program sona erdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=