Lütfen bekleyin..



500 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatını incelediler

02 Nisan 2023, 16:10 - Okunma: 283

Vali Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Akif Gür ile birlikte 24 Şubat 2023 tarihinde yer teslimi yapılan ve inşaatına başlanılan 500 yataklı Batman Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.99 dönümü kapalı alan olmak üzere toplam 112 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni hastane; 182 poliklinik, 124 yoğun bakım

yatağı ve 19 ameliyathaneyle yatay mimariye uygun olarak inşa edilecek,ihtiyaç duyulması halinde kapasitesi de artırılacak.İnşaat çalışmalarına ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Canalp, 500 yataklı devlet hastanesinin 2023 yılında Batman'da yapılacak kamu yatırımları içerisindeki en büyük yatırımın olduğunu ifade ederek, ''Hastane; sağlık hizmetleri noktasında Batman'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini karşılamaya yetecek çapta ve büyüklükte bir kamu yatırımıdır. İnşallah bu hastane bittiği zaman Batman'ın en üst düzeydeki sağlık hizmeti ihtiyacını tatminkar düzeyde karşılayacak fiziki mekanlara kavuşmuş olacağız.Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bu yatırımın Batman'a kazandırılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise hastanenin Batman'da son yıllardaki en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır süregelen ve bir kaç defa ihalesi iptal olan bir hastanemizdi. Batman'ın temel eksikliklerinin çözümü için böyle bir hastaneye ihtiyacımız vardı. İhalesi yapıldı ve inşaatına da başlanıldı. Hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor. Bir taraftan yaşanan depremden dolayı içimiz buruk. Rabbim bir daha böyle acıları yaşatmasın. Batman'ımıza hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz."Adalet Bakanı, Batman’a geliyorİhalesi 19 Ocak’ta tamamlanan 500 yataklı Batman Devlet Hastanesinin temeli Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleşecek. Aldığımız bilgilere göre 500 yataklı Batman Devlet Hastanesinin resmi temel atma töreni, 4 Nisan’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleşecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=