Lütfen bekleyin..



‘Sızıntı büyük bir kirliliğe sebep oldu’

25 Mart 2023, 12:19 - Okunma: 258

Batman Emek ve Demokrasi Platformu Batman çayına sızan ham petrol ile ilgili basın açıklaması yaparak “Sızıntının Dicle nehrine katar akmış ve büyük bir kirliğine sebebiyet vermiştir’Dönem Sözcüsü Vahdettin Tüzün konuya ilişkin açıklaması şöyle “Yetkililerin sorumsuzluğu yüzünden BOTAŞ'ın Batman Çayı üzerinden geçen Batman-Dörtyol Ham Petrol Boru

Hattı'ndan çaya petrol aktı. Boru hattındaki petrol Batman Çayı ile Dicle Nehrini siyaha boyadı. Akan petrol su ile birlikte yer altı sularına ve toprağa karışarak çevre katliamına neden oldu. Yetkililer önlem alındığını ifade etse de petrol sulara karıştıktan sonra Dicle Nehrine kadar akmış ve büyük bir kirliliğe sebebiyet vermiştir. Çevreye yayılan petrol suyu, toprağı ve yer altı sularını kirleterek doğa katliamına neden olmuştur. Yaşanan bu çevre katliamı ile ilgili önlem alınarak petrol boru hatlarının taşınması gerekmektedir. Boru hatlarının Batman çayından geçmesi son derece tehlikeli durumlar oluşturmaktadır. Bu tehlikenin önüne geçmek için boru hatlarının taşınması kentin geleceği açısından zorunludur.  Kentin içme sularının sağlandığı Batman Çayı’nın korunması kentin geleceği açısından son derece önemlidir. Yaşanacak en ufak bir ihmal suya, canlı yaşamına ve Batman halkına geri dönüşü imkansız zararlar veriyor vermeye de devam edecektir. Batman Çayı havzasının korunması için önlemlerin alınması geleceğimizin korunması demektir. Batman emek ve demokrasi platformu olarak konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyor yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=