Lütfen bekleyin..



Batman depreme hazır mı!

09 Mart 2023, 21:04 - Okunma: 392

Akademik Odalar Platformu tarafından Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi Salonunda " Batman Depreme Hazır mı" konulu basın açıklaması yapıldı. Batman Barosu, Batman Dişhekimleri Odası, Batman-Siirt-Muş Eczacı Odası, Batman-Siirt Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Batman Tabip Odası ve Mimarlar Odası Batman Şubesi tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasıyla olası

Bingöl depremine karşı Batman’da alınması gereken önlemler sıralandı. Yaklaşan Bingöl depremine Batman'ın hazırlanması ve olası bir Bingöl depreminde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi olduğunu kaydeden Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, "Bugün Batman'da 6 akademik oda olarak bir araya geldik ve " Batman Depreme Hazır mı" konulu bir basın açıklaması yapmayı kararlaştırdık.  Bu amaçla ilimizde görevli kamu kurumlarına çağrıda bulunmak istiyoruz" dedi. 

"İLİMİZDEKİ TÜM KAMU, İDARİ VE ÖZEL KURULUŞLARA AÇIK ÇAĞRI!

Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi Toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Şube Başkanı Vahdettin Tüzün, "Bilim insanlarının işaret ettiği Bingöl depremi nedeniyle ilimizin depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu tartışma ve bu deprem gerçeğini ilimizi hazırlama gereği bulunmaktadır.

Bu noktada ilimizdeki yapıların olası Bingöl depremine ne kadar hazırlıklı olduğu konusunda derin endişelerimiz bulunmaktadır. Kısa ve orta vadede gerçekleşmesini beklediğimiz öneri ve çağrılarımızın gereğini Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ile Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden halkımızın yaşam hakkı adına talep ettiğimizi, deprem gerçeğinin farkında olduğumuzu belirterek; yetkililerden bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alınmasını, denetimlerin etkin bir şekilde yapılmasını ve vatandaşlarımızın afet yönetimi konusunda belirli aralıklarla bilgilendirilmesini talep eder, bu konularda üzerimize göreve ve işbirliğine açık olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=