Lütfen bekleyin..



“Dayanışmanın gücü ile sokağa çıktık”

08 Mart 2023, 18:04 - Okunma: 237

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ve TMMOB Batman şubesi kadınları ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHD Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya okudu. Kaya “Maalesef böyle bir güne 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe bir kadın cinayeti haberi ile uyandık. Bugün Batman’da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından kateldildi. Üzgünüz! Öfkeliyiz!” ifadeleri kullandı.

Kaya açıklamasının devamında “Bu yıl 8 Mart’ta; binlerce kız kardeşimizi kaybetmiş olmanın acısı, kâr hırsının sonuçlarının “doğal afet, kader” söylemleriyle geçiştirilmeye çalışılmasının öfkesi ve hiçbir koşulda vazgeçmediğimiz dayanışmanın gücü ile sokağa çıkıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, güçlü ve örgütlü bir iradeyle ilk günden beri dayanışmayı ilmek ilmek ören yinekadın+lar oldu. Kız kardeşlerimizin yarasına merhem olmak için, bulunduğumuz her yerde oluşturduğumuz dayanışma ağlarıyla gece gündüz çalıştık, bu sürecin sonuna kadar da çalışmaya devam edeceğiz..”
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=