Lütfen bekleyin..



Sağlık personeline yönelik bıçaklı saldırı protesto edildi

06 Mart 2023, 15:53 - Okunma: 303

Batman'dan İluh Devlet Hastanesinde bir hasta yakını tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda hastanede görevli bir güvenlik görevlisi yaralandı, 1 bebek ise olaydan fiziksel etkilendi. Olaydan sonra zanlı polis tarafından gözaltına alınırken Batman Tabip Odası ise basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Batman'da İluh Devlet Hastanesinde bir hasta yakını sağlık çalışanlarına dehşeti yaşattı.

 Hastanenin acil servisinde hasta yakını C.N., elinde kesici aletle hedef gözetmeksizin sağa sola saldırdı. Bıçaklı saldırgan, güvenlikçi Z.K.’yi bacağından yaralarken diğer sağlık çalışanları ise son anda bıçaklanmaktan kıl payı kurtuldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Yaralı bebek ve güvenlikçi tedavi altına alındı. Saldırgan C.N. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

‘DERHAL ÖNLEM ALINMALIDIR’

Batman Tabip Odası ise hastane önünde basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı. Basın açıklamasında, “4 Mart Cumartesi günü uğradığı saldırı sonucu bacağından bıçaklanan güvenlik görevlisi Z. K.’a ve yaralanmaktan son anda kaçabilen hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.  Olay sırasında küçük bir çocuğun da fiziksel olarak etkilenmesi ile bu şiddet olaylarının önlem alınmadığı takdirde daha büyük tahribatlara yol açacağını görüyoruz. Sağlık hizmeti sunulan yerler başta olmak üzere hiçbir yerde can güvenliğimiz kalmamıştır. Derhal önlem alınmalıdır.” denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=