Lütfen bekleyin..



TPİC işçileri için sendika yolu açıldı

06 Mart 2023, 15:45 - Okunma: 356

TPIC, petrol emekçilerinin sendikalı olabilmeleri için başlatılan çalışmaların sonuna gelindiği açıklandı. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, TPIC’te çalışan Petrol emekçilerinin sendikalı olabilmeleri konusunda çalışmaların sonuna geldiğini belirtti. Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, “Uzun süredir TPIC emekçilerinin sendikalı olmaları için çalışma yapıyoruz,

PETROL İŞ TPİC İŞÇİSİNİN YANINDA

 sendikalar işçilerin çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözmek, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak ve geliştirmek için kurdukları örgütlerdir. Aynı zamanda işyerini korumak, büyümesine katkı sunmak, güvenceli istihdamı artırmakta sendikanın öncelikli hedefleri arasında yer almakta. Bu minvalden yola çıkarak, tüm TPIC emekçilerinin yasal hakkı olan sendikal üyelikleri, toplu iş sözleşmesi hakkına kavuşmaları yönündeki yasal ve demokratik mücadelemiz de sona yaklaşıldı. TPIC işyeri emekçilerinin sendikalaşması için yürüttüğümüz çalışmalarda yasal sürecin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.

Yerel mahkeme kazanılmış, işyeri itirazı sonrası istinafta da dava kazanılmıştır. Yetkililerle yapılan görüşmelerde son kararı temyiz etmeyeceklerini belirttiler. Sendikal haklardan faydalanmaları için tüm TPIC çalışanları arkadaşlarımızı üyeliklerini kontrol etmeleri, değillerler ise başvurularını yapmaya davet ediyoruz. Sürecin tüm TPIC emekçisi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TPAO'DA TİS MÜZAKERELERİ BAŞLADI

Petrol iş Sendikasının yıllardır örgütlülüğünü sürdürdüğü TPAO'da yeni dönem TİS müzakerelerinin ilk toplantısı  yapıldı. Ankara'da TPAO Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıya sendika Genel Merkez Yönetimi, Petrol iş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, TPAO'da örgütlü Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya Şube yöneticileri ile temsilciler katıldı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=