Lütfen bekleyin..



Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

19 Eylül 2017, 16:57 - Okunma: 1200

Her yıl 19 Eylül tarihinde kutlanan Gaziler Günü ilimizde de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Gaziler Günü nedeniyle Batman Valiliği bahçesinde kutlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, 14. İUS Üs Komutanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal marşının okunmasıyla devam eden programda günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı.
Daha sonra Gaziler onuruna Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisevinde öğle yemeği verildi. Gaziler günü kutlama töreni etkinliği, İl müftüsü Turgut ERHAN'ın yemek duasıyla son buldu.
Yemekte gazilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz,  “Bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bizler bin yıldır bu coğrafyada hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, şehit ve gazilerimiz sayesinde yaşıyoruz. ‘Ölürsem Şehit, Kalırsam Gaziyim’  diyen bir millet asla esir edilemez. En son 15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşadık eğer o gün kahraman gazilerimiz aziz şehitlerimiz olmamış olsaydı yürekli duruşu o hainlere göstermiş olmasalardı bu gün belki de hiç birimiz burada olamazdık. Bu nedenle gazilerimize hizmet etmek şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak onların ruhlarını yaşatmak hepimizin onurlu görevdir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=