Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı depremzedelerin umudu oldu

02 Mart 2023, 14:33 - Okunma: 330

Batman Umut Kervanı Derneği, basın mensuplarıyla bir araya gelerek depremin olduğu 6 Şubattan bugüne kadar yapmış oldukları yardımlar ve faaliyetleri hakkında basın açıklaması gerçekleşti. Batman Umut Kervanı Derneği Başkanı Salih Güzel, Yaşanan afetin yüzyılın felaketi olarak tanımlandığına dikkat çekerek Batman halkının yardım konusundaki duyarlılığı, yardım severliği ve kadirşinaslığının takdire şayan olduğunu kaydetti.

26 İNSANİ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ 

Batman Umut Kervanı olarak 6 Şubat tarihli deprem faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Güzel, “Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şuana kadar 20’si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik. Batman’a deprem bölgesinden gelen depremzedelerin 1054 müracaatla 4996 kişinin ev eşyasından giyim ve gıdasına kadar kendilerine insani yardımda bulunulmuş. Depremzede kardeşlerimize ücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak, depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk.

Adıyaman’da insani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızla günlük 25 bin kişilik sıcak yemek, Malatya’da ise 3 ayrı noktada günlük 8 bin kişilik sıcak yemek, haftada 50 üye ve gönüllümüz ile destek veriyoruz.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=