Lütfen bekleyin..



Milletvekili Aslan İluh Deresi Sorununu TBMM Kürsüsünden Dile Getirdi

19 Eylül 2017, 16:49 - Okunma: 935

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmasında Batmanın en büyük sorunlarından biri olan İluh deresini gündeme getirdi. Aslan konuşmasında “Batman'da İluh deresi var. İluh deresini biz maalesef Türkiye olarak 31 Ekim ve 1 Kasım 2006 tarihinde sel baskını sonucu 11 insanımızın hayatını kaybetmesiyle tanıdık. Şehrin merkezinde olan bir deredir. Yani köylerde ya da kasabalarda, ilçede değildir ve şehrin merkezindeki bir dere sel baskını sonucu taşıyor,

 11 insanımız da hayatını kaybediyor. Peki, o günden bugüne herhangi bir önlem, tedbir alınmış mı? Hayır. Derenin ıslahıyla ilgili hiçbir adım atılmamıştır. Derenin etrafında binlerce, on binlerce insan yaşamaktadır ve yine aynı şekilde sayısı binleri bulan evler yer almaktadır.
    Tabii, o 11 insanımızın vefat etmesi... Çoğu zaman görüyoruz ki doğal afetlerde, işte, kaderle, kazayla açıklanacak durumlara düşüyoruz, düşürülüyoruz ama, oysaki öyle olmamalıdır. Bir kez bunu yaşadık, bunun tedbirini almamız gerekiyordu. 
    2009'da Nejdet Atalay Batman Belediye Başkanıyken devasa bir proje hazırlıyor ve Batman Kent Konseyi oy birliğiyle bu projeyi kabul ediyor. Dönemin Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek de -kendisi Batmanlı- projeyi çok güzel buluyor, uygun buluyor ve "Benden tamam. Sayın Başbakanın önüne projeyi koyacağız, o da 'Tamam.' derse biz bu projeyi hayata geçireceğiz." diyor ama o gün bugündür maalesef o projeyle ilgili somut bir adım atılmış değildir.
    Bakın, Gaziantep deresi var; Eskişehir Porsuk Çayı'nın ıslahı, imarı, yeşillendirme çalışmaları oldu. Ben o illeri de, o projeyi gerçekleştirenleri de tebrik ediyorum. Neden Batman için bu yapılmıyor, yapılmamaktadır? Bu soruyu Batmanlılar, Batman halkı da sormaktadır.
    Dere şehrin içinde olduğundan dolayı ve herhangi bir koruyucu tedbir alınmadığından dolayı zaman zaman motosiklet kazaları oluyor; arabalar da, gördüğünüz gibi, derenin içine yuvarlanıyor. Kazalar yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanabiliyor. 
    Yine, aynı şekilde, derenin içine çöpler atılmaktadır; kötü kokular yaymaktadır, aynı zamanda hastalık yaymaktadır. Kanalizasyon da, maalesef, dereye akıtılmaktadır.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=