Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitim istemiyor

17 Şubat 2023, 20:55 - Okunma: 249

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde eylem yapan öğrenciler, uzaktan eğitim kararından vazgeçilsin dedi. Basın açıklamasına DEVA Partisi İl Başkanı Melik Müjdeci  ve Parti Yöneticileri katıldı. Uzaktan Eğitimi protesto eden Batman Üniversitesi Öğrencileri basın açıklamasında bulunarak verilen karardan vazgeçilmesini istedi.  Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Fadime Biçim, Batman öğrencileri yüz yüze eğitim istiyor dedi.

Depremzedelere için öğrenci yurtlarının çözüm olmadığını dile getiren  Biçim, "Batman Üniversitesi öğrencileri olarak 10 ilde gerçekleşen ve 10 milyondan fazla insanın etkilendiği, tüm ülkemizi yasa boğan deprem felaketi yüzünden, hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyor ve tüm depremzedelerle dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bizler üniversite öğrencileri olarak, depreme uyandığımız sabahtan itibaren doğrudan halk dayanışmasının bir parçası olarak gerek bulunduğumuz kentlerde gerek doğrudan enkaz alanlarında gönüllü çalışmaların parçası olduk. Günlerce resmi yardım ulaşmayan enkaz alanlarında halkın diğer tüm kesimleriyle beraber arama kurtarma çalışmalarını yürüttük, bir yandan sosyal medya üzerinden dayanışmayı büyüttük. Bir yandan da sevdiklerimizin, ailelerimizin, sıra arkadaşlarımızın yasını tuttuk. Hiç şüphesiz, hep beraber kolektif bir yası yaşıyoruz, uzun bir süre de yaşamaya devam edeceğiz. Pandemi sürecinde niteliksiz hâle getirilen eğitim ciddi tahribata yol açmıştı. Yine bu süreçte öğrencilerin sosyal hayattan koparılmasıyla birçok ruhsal sorunun ortaya çıktığını gördük.Yapılan psikolojik çalışmalar kitlesel boyutlardaki olaylardan etkilenen insanların topluma geri kazandırılması için yine toplum içinde, kalabalıklarla iletişimde olması gerekliliğini öne çıkarmaktadır.Kampüs hayatını da fiilen ortadan kaldırdığı ortadadır.Yaşadığımız bir buçuk senelik deneyimden yola çıkarak yarım dönem daha kaybetmeye tahammülümüz yok.'' denildi.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=