Lütfen bekleyin..



‘Eğitim sistemi yap-boz tahtasına çevrildi’

19 Eylül 2017, 02:57 - Okunma: 1147

Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim ve öğretim yılına başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, MEB yıllardır yaptığı değişikliklerle eğitim sistemini yap boz tahtasına çevirdiğini açıkladı.

Eğitim Sen Batman Şube Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle “2017/2018 Eğitim Öğretim yılı başta öğrencilerimiz,öğretmenler,eğitim emekçileri  ve veliler için ağır sorunlar ve saldırılar gölgesinde her zamankinden daha zor koşullarda başlamaktadır. Eğitim öğretimin başlaması ilimiz genelinde 170 bin öğrenci,10 bini aşkın eğitim emekçisi açısından sadece okulların açılmasını ifade etmemektedir.  Kamuda ve eğitimde siyasi ve idari kararlarla hayata geçirilen hukuksuz ihraçlar, açığa almalar ve sendikal faaliyetlerden dolayı yaşanan sürgünler, bilime meydan okuyan yeni müfredat, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli olarak istihdam edilerek güvencesiz çalışmaya mahkum edilmesi vb. sorunlar eğitimi zaten sorunlu olan eğitimin niteliğinin daha da kötü olmasına neden olmaktadır. MEB yıllardır yaptığı değişikliklerle eğitim sistemini yap boz tahtasına çevirmiş son olarak yeni müfredat ve TEOG üzerinde yürütülen tartışmalarda göründüğü gibi öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak dışında bir işe yaramamıştır. Eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmek yerine eğitimde yaşanan kaosu derinleştirecek adımlar atmıştır. Eğitim ve Bilim emekçileri olarak öğrenci ve velilerimizle birlikte kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilde eğitim hakkı için mücadelemizi artırarak sürdüreceğimizi, eğitim alanında yaşanan her türlü sorunun hem çözüm bulma noktasında hem de kamuoyunu bilgilendirme noktasında gereken hassasiyeti göstereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=