Lütfen bekleyin..



MET-GÜN Enerji tüm gücüyle deprem bölgesinde

14 Şubat 2023, 17:50 - Okunma: 641

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı ülkemizde, sivil toplum kuruluşlarından, özel şirketlere, kurtarma ekiplerine kadar milyonlar seferber oldu. O şirketlerden biri olan Batman’ın başarılı iş insanı Metin Güneş’in sahibi olduğu Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden MET-GÜN Enerji de depremin olduğu ilk günden beri AFAD’la koordineli olarak personellerini bölgeye gönderdi.

HER GÜN 30 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Şirket yetkililerinden Hüseyin Özalp açıklamasında“Depremin yıkıcı etkisi olduğu 10 kentin tamamında bulunmaktayız. Depremden bu yana 200 personel ve 200 iş makinasıyla sahadayız. Şuana kadar 100 bin battaniye ve yaklaşık 20 bin elektrikli sabo gönderdik. Hijyen malzemeleri gönderiyoruz. Seyyar tuvaletler gönderiyoruz. Ayrıca şuan bizim Adana’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta bizim kurduğumuz günlük 30 bin kişiye sıcak yemek çıkartıyoruz ve her gün 50 bin kişiye kumanya çıkartıyoruz” dedi.

SAHRA HASTANESİ KURDULAR

Bütün deprem bölgesinde koordineli olarak bulunan MET-GÜN Enerji, arama-kurtarma çalışmalarında da görev alıyor. Şirket, yaptığı yardım çağrılarıyla tüm İspanya’yı harekete geçirmiş; İspanya’dan tıbbi ekip halinde 82 kişilik ekip gelirken önceki gün itibariyle ise hastane aktif olarak hizmet vermeye başladı. Günde 200 kişiye hizmet verebilecek hastanede, bir de ameliyathane mevcut. Bu ameliyathane ile günde 17 küçük çaplı; 7 tane büyük çaplı operasyon yapılabilecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=