Lütfen bekleyin..



DEPREMLE SARSILDIK…

07 Şubat 2023, 11:43 - Okunma: 266

Dün gece merkez üssü Maraş Pazarcık ilçesi olarak belirlendi. 7.7 şiddetiyle deprem on ilimizi vurdu. Maraş, Adana, Kilis, Urfa, G Antep, Hatay, D. Bakırı, Osmaniye çok kötü vurdu. 1939 yılında Erzincan depreminden sonra en büyük depremi dün yaşadık. Bütün Türkiye ayağa kalktı. Dualar edildi. Ölenler için 90 bin camilerin minarelerin den salalar okundu. Depremzedeler için Camiler açık tutuldu. Belediyeler Kızılay sıcak yemek verildi.

Devlet bütün kurum ve kuruluşları ile, seferber oldu. Gece gündüz demeden aralıksız depremzedeleri kurtarmak için her türlü fedakarlığı gösterdiler. Bu kadar büyük bir depremin önüne geçilmez. Büyük bir yıkım oldu. Binalar yerle bir oldu. on katlı apartmanlar 7.7 şiddetiyle yıkıldı. Enkaz altından kalan vatandaşlara dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yoktu..Allah kimseyi devletsiz , güçsüz yurtsuz bırakmasın. Devlet tüm imkanları kullanarak afat, umke, itfaiye, polis, asker, Kızılay gibi kurumları kullanarak seferber oldular.on ilimize en hızlı bir şekilde ulaşmaları .olaya müdahale etmeleri binlerce kişileri enkazdan kurtarmaları sevindirici bir surumdur. deprem bizi uykuda yakaladı. Sarsıntı ile lambaların hareketleri binanın yıkıldı yıkılacak durum gelmesi gibi büyük panik ve korku yaşadık. Batman sokaklara döküldü. Silah sesleri yeri göğü inletiyordu. Deprem bizleri günahlardan uyandırması lazım. Deprem Bir ilahi ikazdır. Uyarı niteliğini taşıyor. Depremde vefat edenler şehit hükmündeler. Zarar gören insanların malları, sadaka hükmüne geçer. Mal -mülk her şey Allah’ındır. İnsan onu bekçiliğini yapıyor.. Mal- mülk servet birer emanet olarak insanlara verilmiştir. Olaya bu açıdan bakmak lazım. Bütün bölgeyi sarsan, sarsıntı ile titreten yüce kudret Allah’ın azamet ve gücünü gösteriyor. Koca bölgeyi 30 saniye de zelzele ile sarsan bu güç ve kudreti hangi kuvvet yapabilir. Kainat, dünya, gökyüzü, yer yüzü, gezegenler ,güneş ve güneş sistemini bir nizam ve intizam içinde sevk ve idare eden Allah’tır. Ona inanmak, ona dayanmak, ona teslim olmak sağlam bir inançla , şuurla hayatı yaşamak lazım. Bu depremler delalet ve sefahatten, günahlardan uyanmamıza vesile olmalı. İsyan etmemek, günaha girmemek, haksızlık , hukuksuzluk yapmamak, kul hakkına girmemek , bir toplumsal sorunlara karşı duyarlı olmak. Zulüm gibi büyük veballere girmemek gerekir diye düşünüyorum. Allah zulme razı değildir. Zulüm zulmettir. Bu dünyada veya öbür dünyada karşılığı vardır. Cezası vardır. Bu depremde vefat eden vatandaşlarımıza yüce Allahtan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Ailelerine sabırlar diliyorum… mallarında zarar görenler varsa malları Allah katında sadaka hükmüne geçirmeyi nasip etsin. Ülkemiz bir deprem bölgesidir. Artık bunu kabul etmemiz lazım. Depreme dayanıklı binalar yapılması lazım. Çürük bina adamı öldür. Deprem öldürmez. . olaya bu açıdan bakmak lazım… Kamu binaları yaparken denetleme mekanizması dürüst ve sağlam devreye konulmalı. Malzemelerden çalmamak çimentosu, demiri noksan etmemek, bunu yapan bütün vebal onun boynundadır. Katil duruma düşer. Allah onun hesabını o kişiden sorar.. . Allah bir daha böyle afetleri bu millete göstermesin…
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeğen
591 gün önce
Çok Haklısınız. Amin Allah bir daha böyle afet göstermesin. Kaim bir iman nasip etsin.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=