Lütfen bekleyin..



Depremi yüreğimizde hissettik...

06 Şubat 2023, 17:46 - Okunma: 305

Türkiye’nin acı gerçeklerinden biri olan deprem bir kez daha yüreğimizi yaktı. 1999 Marmara depreminden sonra ikinci büyük deprem olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin yıkıcı şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabaha doğru saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde depremin şoku atlatılmadan saat 13.24'te 7.6 şiddetindeki ikinci deprem Elbistan merkezli olarak kaydedildi.

DEPREM İKİNCİ KEZ KORKUTTUDeprem Batman’da da şiddetli hissedildi. Türkiye, son yılların en büyük depremlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabaha doğru meydana gelen depremin ardında ikinci deprem de saat 13.24'te meydana geldi. 7.6 şiddetindeki ikinci deprem Elbistan merkezli olarak kaydedildi. Deprem Batman’da da şiddetli hissedildi. Depremi şiddetli hisseden Batmanlılar binaları boşaltıp dışarda beklemeye başladı.1999 Marmara depreminden sonra ikinci büyük deprem olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere Batman'da da yoğun şekilde hissedildi. Depremle birlikte Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa’da şu ana kadar 1000i aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 bin 323 vatandaş yaralanırken bin 710 bina ise yıkıldı. Güneşin kendini göstermesi ile birlikte depremin yıkıntıları da ortaya çıktı... Depremin yıkıcı etkisi görülen illerde enkaz altında bulunan vatandaşların kurtarılması için AFAD, UMKE, jandarma ve birçok sivil kuruluş canla başla yoğun uğraşını sürdürüyor. BATMANLILAR GECEYİ DIŞARDA GEÇİRDİDepremi şiddetli şekilde hisseden illerden biri olan Batman’da vatandaşlar paniğe kapılıp kendini sokağa attı. Uykuda depreme yakalanan Batmanlılar depremin yıkıcı endişesiyle geceyi dışarda geçirdi. VALİ CANALP BAŞKANLIĞINDA KRİZ MASASI KURULDUDepremin ilk anından itibaren Vali Ekrem Canalp’ın başkanlığında ilgili tüm kurumların katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de değerlendirilmesi yapılarak süreç takip edildi. Oluşturulan kriz masasıyla acil çağrılara ve izlenecek yol için teyakkuzda bulunuldu. İKİ VATANDAŞ YARALANDIGüvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de değerlendirilmesi yapan Vali Canalp, kent merkezinde an itibariyle yıkılan bir binanın olmadığı belirtti. Vali Canalp, deprem nedeniyle paniğe kapılan iki vatandaşın yüksekten atlama nedeniyle yaralandığı belirtti.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=