Lütfen bekleyin..



Batman Basın konseyinden ödül gecesi

05 Şubat 2023, 15:11 - Okunma: 247

Batman Basın Konseyi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasında yerel ve ulusalda başarılı gazeteciler ödüllendirildi. Geceye Batman Vali Ekrem Canalp, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Mezopotamya Otelinde düzenlenen ödül töreninde 8 dalda ödül almaya hak kazanan gazeteciler ödüllerine kavuştu. 

“GAZETECİLİK MESLEĞİ DAHA ÜST SEVİYELERE YÜKSELMELİ”

Programda bir konuşma yapan Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, “Her ne kadar gazetecilik mesleği itibar kaybediyorsa, cazibeliğini yitiriyorsa, biz basın mensuplarına düşen en önemli görev bu kötü gidişatı tersine çevirmek. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerek ise gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasını sağlasın.”dedi.  

“GAZETECİ KENDİNİ GELECEĞE TAŞIMALI”

Şu anda bütün dünyanın ve insanlığın muazzam bir değişimin içerisinde olduğunu dile getiren Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, "Bu kadar değişimin içerisinde basın da, gazetecilik mesleği de elbette  ki kendisini değiştiriyor, dönüştürüyor, yepyeni  formlara bürünmek suretiyle geleceğe taşıyor. Gazetecilik mesleğinin de kendisini bertaraf edilmekten kurtarabilmesi için mutlaka ki bu değişim ve dönüşümün en hızlı şekilde yaşanmış olduğu bu zaman içerisinde kendisini de çok iyi bir şekilde değiştirmesi ve dönüştürmesi gerekiyor.  " dedi.  

TASARIM DALINDA GÜLTEKİN DAL’A ÖDÜL

8 dalda ödül verilen gecede mizampaj ve tasarım dalında kentin bir çok yerel gazetesinde emeği bulunan ve 22 yılı aşkındır basın sektöründe yer alan Gazetemiz editörü Gültekin Dal’da ödülünü aldı. Gecede Haber dalında Nedim Arslan, Röportaj dalında Mehmet Fatih Akgül, Spor dalında Osman Arslan, Yaşam kategorisinde Zafer Çelik, Kültür-sanat dalında Necdet Çakır, TV dalında: Mehmet Şirin Yılmaz,  Fotoğraf dalında Hakan Sapan ve Tasarım dalında: Gültekin Dal ödül aldı.  Gecede ödül alan tüm meslektaşlarımızı kutluyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=