Lütfen bekleyin..



2 Bakan Kozluk’ta Yeni Eğitim Yılı Törenine katıldı

18 Eylül 2017, 17:45 - Okunma: 1244

İlimiz Kozluk İlçesi'nde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın isminin verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katıldığı törenle yeni eğitim- öğretim yılına başladı.

Törene Batman Valisi Ahmet Deniz ve Akparti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’ta katıldı.
Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen yıl 9 Haziran'da, ilçe merkezinde belediye başkanının aracına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, adının verildiği Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim, dün düzenlenen buruk bir törenle başladı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Batman Valisi Ahmet Deniz ile çok sayıda, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Törende konuşan Bakan Soylu, bu okuldan nice kaymakam ve milletvekillerin çıkacağına inandığını belirterek, "Şenay öğretmenimiz hain bir kurşunla şehit edildi. İsminin verildiği bu okuldan yarın kaymakamlar çıkacak, milletvekilleri çıkacak, buna inanıyorum. Çünkü biz de orta gelirli ailelerin çocuğuyduk, okuduk buralara kadar geldik, bakan olduk. Şenay öğretmenimizin öğrencilerinin de çok iyi yerlere gelceğine inanıyorum" dedi.
Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın kutsal mesleği seçerek Kozluk'a geldiğini ifade Bakan Bakan Kaya da yaptığı konuşmada, "Cahil kalmak zordur, ancak eğitim her şeyin başıdır. Şenay öğretmen ise bu kutsal mesleği seçmiş, Kozluk'a gelerek bu görevi ifa etmek isterken, şehit edildi, katledildi. Biz de onun için bugün burda toplanmış bulunuyoruz. Onun yarım bıraktığı bu kutsal mesleği meslektaşları devam ettirecek" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Bakanlar Soylu ve Kaya, Şenay Aybuke Yalçın’ın resimlerinin olduğu bölümde hatıra defterine not yazarak, müzik ve Yalçın’ın mesai arkadaşlarının bulunduğu sınıfı ziyaret edip, öğrencilerle bir araya geldi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=