Lütfen bekleyin..



Ocak ayında 57 trafo yandı

02 Şubat 2023, 16:23 - Okunma: 281

Dicle Elektrik’in hizmet verdiği şehirlerde meydana gelen kontrolsüz elektrik tüketimi bölgedeki trafoları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda 2021 yılında 916, geçen sene ise 1.116 trafo yandı. Söz konusu rakam, bu yılın Ocak ayının ilk 25 gününde ise 57’ye ulaştı. Trafoların yanmasına ise kayıt dışı tüketim kaynaklı elektrik ısıtıcılarının yol açtığı belirtildi.

Dicle Elektrik’in hizmet verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde aşırı ve kontrolsüz elektrik tüketiminin yarattığı sorunlar sürüyor. Özellikle kış aylarında yaşanan kontrolsüz elektrik tüketimi nedeniyle geçen sene bölgede bulunan bini aşkın trafo yandı. Söz konusu rakam bu yılın Ocak ayının ilk 25 gününde ise 57’ye ulaştı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Sistem İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 2021’de bölge genelinde 916, geçen sene ise 1.116 trafonun yandığını vurgulayarak, “Kayıt dışının da etkisi ile kontrolsüz aşırı tüketim yüzünden 2023’ün Ocak ayının ilk 25 gününde 57 trafo daha yandı. Bu sayı maalesef her geçen gün artıyor, son olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesi’ndeki trafo yandı” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=