Lütfen bekleyin..



Milletvekili Uca: “Kadınları şiddetten koruyan yasalar olmalı”

26 Ocak 2023, 16:36 - Okunma: 272

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, İstanbul Sözleşmesi üzerine hazırlanan rapora ilişkin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel kurulunda konuştu. Uca’nın yaptığı konuşma şöyle “Birleşmiş Milletlerin tahminlerine göre; dünya çapında cinsel veya fiziksel şiddet mağduru 736 milyon kadın bulunmaktadır.

“KADINA ŞİDDETE SON VERİLMELİ”
Bunun gibi veriler; İstanbul Sözleşmesi gibi, cinsiyete dayalı şiddeti önleyen, kadınları, kız çocuklarını, erkek çocuklarını aile içi şiddetten koruyan sözleşmelerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sözleşmeden vazgeçen ya da imzalamayan ülkelerin bir an önce imzalamaya ve kadınları, çocukları şiddetten korumaya teşvik edilmesi gerekmektedir. Kadınları koruyan ek yasaların etkin bir şekilde uygulanmasıyla erkeklere caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. Şiddet sistemine son verilerek şiddet önlenir. Kadına yönelik şiddeti ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti içtenlikle önlemek ülkeleri ileriye taşıyacak ve çıtayı yükseltecektir. Kadınların kazanımlarına sahip çıkmak elbette hepimizin ortak sorumluluğudur.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=