Lütfen bekleyin..



Milletvekili Özdemir 2022 yılını değerlendirdi

23 Ocak 2023, 19:32 - Okunma: 343

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 2022 yılında yürüttükleri çalışmaları, hayata geçirmek istedikleri projeleri ve hayata geçirdikleri projelerle ilgili genel değerlendirme toplantısı düzenledi. Bozooğulları Hotel’de gerçekleşen basın toplantısına AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

Toplantı öncesi konuşan AK Parti İl Başkanı M. Akif Gür, 20 yıllık Ak Parti döneminde bir çok alanda yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Gür, ''3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti sadece Batman ve bölgemizde değil, ülkemiz ile dünyada Türkiye'yi söz sahibi bir ülke haline getirdi. 20 yılda demokratikleşme alanında da büyük adımlar atıldı. 110 gün sonra yapılacak seçimlerle iktidarımızla birlikte Türkiye daha aydınlık yarınlara kavuşacaktır.'' dedi. Basın açıklamasında konuşan milletvekili Özdemir, “5 Ekim 2022’de hastane ikinci ihaleye çıkmıştı. İkinci ihalede de fiyatlar yaklaşık eşik değerinin üstünde bir rakamla verildiği için bakanlık bunun üzerine yeniden bir değerlendirme yapması gerekiyordu. 19 Ocakta gene ihalesi yapıldı. İnşallah kısa bir sürede sonuçlanarak yer teslimi yapılıp inşaatına başlayacağız. Süreci yakından takip ediyoruz. 2023 seçimlerinden önce temel atmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARINIZ SEÇMELİ KÜRTÇE DERSİNE YÖNLENDİRİN”

Basın açıklamasında konuşan milletvekili Özdemir, “Bölge olarak çok bedel ödediğimiz konular var. Bu sorunların en temellerinden biri de ana dil konusuyla ilgili tarih boyunca anadilimizin yasaklandığı dönemleri yaşadık. Kürtçe’nin yasak olduğu dönemleri yaşadı bu ülke. AK Parti döneminde özellikle devrim niteliğinde olan bir yasal düzenleme vardı. Bu yasal düzenlemede de özellikle anadildeki eğitimle ilgili önü açıldı. Vatandaşlarımıza çağrımdır; mutlaka çocuklarınızı seçmeli ders konuşanda hem dinimizi Kur’an’ı Kerimi hem de dilimizi tercih etmelerini ailelerimizden rica ediyoruz. Çocuklarımıza kendi anadillerini öğretmek için bu kanuni hakkı kullandırmasını tavsiye ediyorum” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=