Lütfen bekleyin..



Kaçak avlanmaya geçit yok!

19 Ocak 2023, 13:42 - Okunma: 254

Hasankeyf Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Gökçebağİlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü’nde kaçak avcılığı önlemeye yönelik çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalarda 20 farklı noktada suda kullanımda olan sahipsiz toplam 3 bin 930 metre 20 adet germe balık ağı ile 1 adet şişme

bota el konuldu. Ayrıca el konulan ağlarda bulunan 46 adet Sazan ve 11 adet canlı Yayın balığı ağdan kurtarılarak tekrar doğaya kazandırıldı. Rutin, ülke geneli eş zamanlı ve şikâyete binaen denetimlere güvenlik güçleriyle koordineli olarak devam edeceği belirtildi. Son 5 yılda yapılan 2805 denetim neticesinde bugüne kadar kaçak avcılıkta kullanılan 3 adet akü, 2 adet jeneratör, 2 adet şişme bot, 4 adet file ile toplam 6 bin 481 metre ağa (uzatma/serpme ağ/tırıvırı) el konulmuş olup ilgili 25 şahsa 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun değişik maddelerine muhalefetten toplam 38 bin 527 TL idari para cezası uygulandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=