Lütfen bekleyin..



Güneydoğu’lu Gazeteciler Şanlıurfa’da Buluştu

12 Ocak 2023, 14:52 - Okunma: 299

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 6’ncısı düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı. Batman’dan da Gazetecilerin katıldığı bu günde basın mensupları doyasıya eğlendi. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler derneği Başkanı Tahir Gülebak düzenlediği geceyle bölge gazetecilerini bir araya getirerek büyük bir organizasyona imza attı.

Şanlıurfa ve Güneydoğu Bölgesinde Batman dahil 11 ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Nevali Otel’de bir araya gelen Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin unutamayacağı bir gece yaşattı. Geceye Batman’dan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan ATAY, Çalışan Gazeteciler derneği yönetim kurulu üyesi Gazete sahibimiz Nimet DAL, Orhan TURAN, Gap Gazetesi Sahibi Mansur OBUT ve Süper FM Güncewl Gazetesi sahibi Hasan Miroğlu Ölük katıldı.
Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran,

Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Mardin AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi Gazeteciler ve aileleri katıldı. 

“HERKESİ BİR ARAYA GETİREN TAHİR BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

“Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan konuşmasında “Bugün sizlerin günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gününüzü kutluyorum rabbim güzler nasip etsin, en kötü günümüz böyle olsun. Valilik olarak sizlerle bir araya geldik daha sonra birkaç güzel programlar oldu. Her mesleğin kendine has zorlukları vardır hiçbir meslek bal, börek değildir büyüklerimiz hep öyle derdi dolaysıyla her mesleğin cilveleri varıdır. Basın camiası olmak, halkın sesi olmak güzel ama zorlukları da var bunların ikisi bir araya gelince işi güzel kılıyor. Tahir Bey’e teşekkür ediyorum görev yapan basın mensuplarımızı, idarecilerimizi, sivil toplum kurulanlarımızı, başka ilerde bulunan misafirlerimizi burada bir araya getirerek çok nesih ortam oluşturdu kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“İMKÂNSIZLIKLAR İÇERİSİNDE KIVRANDIKLARINI KAMUOYU BİLMEKTEDİR”

Düzenlenen gecede konuşan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir.

 “ARKADAŞLARIMIN ÇALIŞANLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Basın mensuplarının günün tebrik eden Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik; “Bugün malumunuz olduğu üzere bugün hem idareciler günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü. 9 Patron olayı olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine Gazeteciler boykot boyunca basın adlı gazete çıkararak o gün patronları adeta kırdılar onların eylemlerini boşa çıkardılar ve bizler 10 Ocak tarihini Gazeteciler günü veya bayramı olarak kutlamaya başladık. Çalışan Gazeteciler Günü patronların 3 günlük gazete çıkarmama kararını protesto edip kendi gazetelerini çıkaran gazeteciler günüdür. 10 Ocak İdareciler günü ve değerli basın mensubu arkadaşlarımın Çalışanlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan Mardin eski AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu; “Sizler tek tek bulunduğunuz şehirlerde doğru tercihler yapmasaydınız, hakikatin peşinde koşan gazeteciler olmasaydınız ne bugün Urfa bu halde olurdu, ne de başka illerimiz arzu ettiğimiz bu halde olabilirdi” dedi.

ATAY’DAN VALİ AYHAN’A PLAKET

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’a Batman TPAO at başı maketini hediye etti. 

GAZETECİLER DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapılan protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibi ile sanatçılar Tekin Tatar, Halil Korkmaz ve Ebu Bekir Çimen’in sahne aldığı gecede gazeteciler davul zurna eşliğinde halay çekti. 
Öte yandan Şanlıurfa Haliliye Belediyeside Gazetecileri sabah kahvaltısında misafir etti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=