Lütfen bekleyin..



Fuara Görkemli Açılış

15 Eylül 2017, 05:40 - Okunma: 1912

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ilimizde düzenlenen "Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyun Fuarı" ile "Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarın" açılışını yaptılar. Fuar açılış törenine; Bakanları yanı sıra Vali Ahmet Deniz, Milletvekilimiz Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, çiftçiler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde; Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Milletvekilimiz, Valimiz, Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız birer konuşma yaptılar.


 
Konuşmasında Batman’da bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Milletvekilimiz Hamidi, fuarın ilimizin sanayicisine ve çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Batman için en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Çünkü İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız sürece başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diye konuştu.
 
“BATMAN BİR TARIM ŞEHRİDİR.”
 
Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 200 firma, 400 markanın katıldığı ve 23 bin metre kare üzerine kurulan fuarın açılış töreninde konuşan Vali Deniz, Batman’ın bir tarım şehri olduğunu belirterek, “Özelikle son dönemlerde yürütülen sulama projeleri ile tarım ve hayvancılığa verilen önemli destekler sayesinde halkımızın tarımsal geliri hızla artmaktadır. Batman’ın en önemli özeliği yatırımcı bir ruha sahip olmasıdır. İlimizin en önemli problemi olan işsizliği inşallah bu girişimci ruha sahip yatırımcılarımızla çözeceğiz.
 
Hükümetimizin açıkladığı Cazibe Merkezleri Projesine 200’e yakın firma başvurmuştur. Yaklaşık 20 bin istihdam öngörülmektedir. Bu bize şunu gösteriyor; huzur olunca her şey çok daha güzel oluyor ve gelişiyor.


 
Bize düşen görev bu yatırım ve güven ortamının devamını sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaktır. Bunu da halkımızın desteğiyle sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
Daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci,  Gençlere iş, aş bulmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek,  “Birileri bunu engellemek, Türkiye'nin enerjisini boşa harcamak ve insanlarımızı birbirileriyle uğraşır hale getireme çabası içerisindeler. Batmanlı kardeşlerimiz çukur siyasetini  Batman'a taşımadılar. Esnafımızı bir ekmeğe muhtaç ettirmediler. Bizler de  Batman’ı, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı içerisinde destekleme gayreti içerisinde olduk" dedi.
 
BATMAN'A YENİ BİR FUAR ALANI

Gümrük ve Ticaret Bakanımız, her türlü desteği vererek kalıcı bir fuarcılık merkezinin Batmanda oluşturulması ve  Batman'ın da Ortadoğu'nun fuarcılık merkezi olmasını istediklerini belirtti.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, Batman’ın 15 yıl içerisinde büyük bir gelişme ve büyüme gösterdiğini belirterek, “Bundan sonra da aynı çaba ve gayret içerisinde Batman’ın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Yeter ki, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. İnanın biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe yapamayacağımız bir şey yoktur. Her şeyi başaracağız. Başaramayacağımız hiçbir şey yok. Biz Kürt’üyle, Türk’üyle Arap’ıyla, Laz’ıyla ve Çerkez’iyle 80 milyonluk bir aileyiz” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Bakanlarımız, fuara katılan firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek, firma yetkilileriyle bir süre sohbet ettiler.
 
 Fuar açılış törenin ardından Bakanlarımız, Batman Ticaret Borsası ve Batman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, oda başkanlarıyla bir süre sohbet ettiler.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=