Lütfen bekleyin..



Müjdeci: "Anadilde eğitimin önünü açacağız"

05 Ocak 2023, 15:15 - Okunma: 273

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son açıkladıkları Temel İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde anadilde eğitimi, anayasal güvenceye kavuşturacaklarını belirtti.Önceki günlerde Ali Babacan tarafından açıklanan Temel İnsan Hakları Eylem Planı'na yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "DEVA Partisi olarak bizim ana

öncelikli hedefimiz tam demokrasidir. Demokrasiye giden yolun da hak ve özgürlükten; eşit vatandaşlıktan ve adaletten geçtiğini biliyoruz. Bu sebeple DEVA İktidarında Temel İnsan Hakları'nda yapacağımız tüm çalışmaları bugünden bir bir açıklıyor ve taahhüt ediyoruz. Öncelikle 85 milyonun ifade özgürlüğünü sonuna kadar koruyacağız. Basın özgürlüğünü ve toptanlı ile gösteri hakkını sonuna kadar koruyacağız. Yaşam tarzına müdahaleyi tamamen kaldıracak ve ortak ve resmi dilimiz Türkçeye ek olarak, eğitim ve öğretimde Kürtçe gibi "Anadilinin kullanılması ve Geliştirilmesi Hakkı’nı anayasal güvenceye kavuşturacağız. Anadilde eğitimin önündeki engelleri tamamen kaldıracağız." dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=