Lütfen bekleyin..



Öz sağlık iş genel Başkanı Devlet Sert Batman’da kongreye katıldı

30 Aralık 2022, 15:05 - Okunma: 327

Öz sağlık Sendikası Batman Şubesi’nin Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Şube Başkanlığına Ahmet Altunç seçildi. Şube yönetimi ise Hasan Kilvan ve Tenzile Şahoğlu’ndan oluştu.Genel Kurula Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’ın yanı sıra Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem, AK Parti 27. Dönem Milletvekili

adayı Ayla Işık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Dilekçi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Tural, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Özdemir, Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Masum Ekinci, İluh Devlet Hastanesi Başhekimi Zafer Özay, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Kara, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Ulutaş, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Murat Solmaz, Kamu Hastaneler Birliği Başkan Yardımcısı Bünyamin Sevim, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Emin Ertuğrul, MEMUR-SEN Konfederasyonu Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, l ve yönetim kurulu üyeleri, Muş Şube Başkanımız Ferhat Asya ve yönetim kurulu üyeleri, Siirt Şube Başkanımız Sabahattin Eryeşil ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


DİVAN BAŞKANLIĞINI REMZİ KARATAŞ YAPTI
Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Remzi Karataş yaptı.
GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:
“EYT VE ZORUNLU EMEKLİLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDEN DOLAYI CUMHURBAŞKANIMIZA VE ÇALIŞMA BAKANIMIZA ŞÜRKANLARIMI SUNUYORUM”

Sendikamızın Batman Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert,  EYT’de ulaşılan çözüm ve zorunlu emeklilik şartını kaldıran düzenleme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma  ve  Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür etti.
Genel Başkanı Devlet Sert Batman Şubemizin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Çalışma hayatımızın sorunları arasında yer alan ve belli bir kesimi mağdur eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili sorun dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ile çözüme kavuşmuştur.  Bu hak tesliminden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve süreci yöneten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e  teşekkür ederim.  Bir başka teşekkürü de 696 Sayılı KHK’nın ürettiği en ağır sorunlardan birisi olan “zorunlu emeklilik”  şartının kaldırılmasından dolayı etmek istiyorum


İşçiyi genç yaşta emekliliğe mahkûm eden çalışma hayatından kopartan zorunlu emeklilik şartı EYT düzenlemesi ile birlikte tarihe karışmıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi taşerondan kadroya geçişte zorunlu emekli edilen işçilerle ilgili düzenlemenin kaldırılmış olması, hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi yapılacağı müjdesi ve yapılacak yeni düzenleme haberi bizleri heyecanlandırmıştır. İnşallah eşitlikçi bir yaklaşım ile bu sorun da çözümlenecektir.
EYT kapsamının herhangi bir yaş şartına bağlı olmadan çıkarılmış olması bizleri de bu arkadaşlarımızın mutluluğuna ortak etmiştir.

“ÇABALARIMIZIN, MÜCADELEMİZİN, BEKLENTİMİZİN DEĞERLİ KILINMASINDAN MUTLU OLDUK”
Zorunlu emekliliğin EYT kapsamındaki çözümü için çok büyük mücadele ettik. Konfederasyon olarak Öz Sağlık-İş olarak büyük çaba harcadık.  Gerek Konfederasyon Başkanımız Sayın Mahmut Arslan, gerekse bizler tüm konuşmalarımızda, açıklamalarımızda, kürsü konuşmalarımızda,  TV Programlarında zorunlu emeklilik konusundaki hassasiyete işaret ettik. Tehlikelerinden söz ettik.  Hem işçi adına hem kurumlar adına risklerine işaret ettik.
En verimli çağında çalışma hayatından kopartılacak işçinin ailesi ile birlikte sefalete terkedileceğinden söz ettik.  Çok çabaladık, çok emek verdik. 
Bugün görüyoruz ki  gerek Sayın Cumhurbaşkanımız,  gerekse  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bu çabalarımızı, bu mücadelemizi, 696’lı kardeşlerimizin bu sıkıntıları görmüş, yapılan düzenleme ile beklentilerimizi değerli kılmıştır.  Öz Sağlık İş Sendikası olarak dikkate alınmış olmaktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
“696 SAYILI KHK REVİZE EDİLMELİDİR”
Çalışma hayatımızın bir diğer ve önemli sorunu da tayin ve becayiştir. Sizlerin de bildiği üzere 696 Sayılı KHK ile kadro alan arkadaşlarımızın tayin becayiş hakları maalesef yok. Eski kadrolu ve İŞ-KUR üzerinden giren arkadaşlarımızın tayin becayiş hakları var. Ama 696 KHK’lı arkadaşlarımızın ne yazık ki bu hakları yok.
Ben inanıyorum ki 696 Sayılı KHK tekrar revize edilirse önümüzdeki aylarda tayin becayiş sorununu da çözerek tarihin çöplüğüne atacağız.
2 gün önce Siirt’te bir kardeşimiz yine aynı mağduriyeti bana ilettiğinde gerçekten vicdan azabı duydum. Eşi polis, kendisi tayin hakkı olmadığı için gidemiyor. Başkanım ya boşanacağız ya da işi bırakacağız diyor. Bakın bu yapıyı bizim değiştirmemiz gerekiyor.
Biz Sağlık Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarda yaptığımız sözleşmelerde her ne kadar bunu dahil etmişsek, kısmi çözüm üretmişsek de kesin çözüme kavuşturulmadan bu sorun bitmeyecek. Sendika olarak sorunun kökten çözümü için çabalarımızı sürdürüyoruz.

“GÜVENLİKÇİ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN BAŞLATTIĞIMIZ DİLEKÇE KAMPANYASI 15 BİNİ BULDU”

Görüyorum aramızda güvenlikçi arkadaşlarımız var. Güvenlikçi arkadaşlarımızın kart yenileme sorunları konusunda 5188 sayılı yasanın revize dilmesi için dilekçe kampanyası başlattık.

Bugüne kadar 15 bin dilekçe Genel Merkezimize ulaştı. İnşallah bu kanunun revize edilmesi ile alakalı İçişleri Bakanlığımıza bu dilekçelerimizi sunacağız.

Çalışan arkadaşlarımızın güvenlik kart ücretinin ödenmesinden tutun yine dört dönem üst üste güvenlik kartını taşıyan arkadaşlarımızın eğitimler ve kart yenileme sisteminden muaf tutulması gibi konular, zorunlu sebepler olmadıkça, yasal olarak mecbur kalınmadıkça, gerek sağlık açısından gerekse herhangi bir sebepten dolayı kartı iptal edilen arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bu süreçte de geri hizmetlerde çalışmaları konusundaki talebimizi de iletmiş  olacağız.
Bu vesileyle güvenlikçi arkadaşlarımızın da bu sıkıntısını inşallah 5188 sayılı yasanın revize edilmesi ile çözüme ulaştıracağız.

“16 SENDİKA İÇİNDE ÖZ SAĞLIK İŞ LİDER SENDİKA”

Kendi iş kolumuzda 16 sendika içinde lider sendikayız. Ciddi bir örgütlenme mücadelesi veriyoruz. Gece gündüz, tüm ekiplerimizle teşkilatlarımızla, genel merkez yöneticilerimizle bu mücadelenin içerisindeyiz.  Allah’a şükür işkolumuzun lideriyiz. Ancak burada kalabilmek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve kazanımları için mücadele edebilmek adına zirvede olmak zorundayız. İşin asıl zor olan kısmı da bu.

3500’ün üzerinde temsilcimiz var. Bu, tüm kurumların kılcal damarlarında temsil ediliyoruz demektir. 45’e yakın üniversite hastanesinin yarısından fazlası bizim saflarımızda, Öz Sağlık İş çatısı altında. İleriki süreçlerde de İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarını, Sevgi evlerini, Huzur evlerini bünyemize katacağız. Özel sektörde örgütlenmek elbette daha zor ama Öz Sağlık İş daima zor olana taliptir. İnşallah başarılı da olacaktır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=