Lütfen bekleyin..



Üniversitede Mevlana Konferansı

28 Aralık 2022, 10:03 - Okunma: 213

Öğrencilerinin kişisel gelişimlerinin ve akademik ilerlemelerinin yanında temel değerlerin kazanılmasında onlara rehberlik etmek amacıyla birçok akademisyenin ağırlandığı üniversitemizde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı “Çağımızda Mevlana'yı Yeniden Okumak” konulu bir konferans düzenlendi. 27 Aralık 2022 tarihinde Üniversitemiz

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman İl Müftüsü Nihat Kök, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Demir: “Mevlâna 13. Yüzyılın Karanlığından Bir Yıldız Gibi Parlayarak Çağlar Ötesini Aydınlatan Işıktır”
Konferansın açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Mevlana’nın çok bilinen yedi öğütünü hatırlatarak bu yedi öğüt yerine getirildiği takdirde tüm insanlığın derdinin kalmayacağını belirtti. Mevlâna ve Yunus Emre gibi bütün insanlığa örnek olacak şahsiyetlerin ve onların düşüncelerinin çocuklara, gençlere yeterince öğretilemediğine dikkat çeken Rektör Demir, “Çocuklarımıza, gençlerimize bu toprakların yetiştirdiği bu büyük insanların devamı ve torunu olduklarının şuurunu veremiyoruz. Oysaki Mevlâna 13. yüzyılın karanlığından bir yıldız gibi parlayarak çağlar ötesini aydınlatan ışıktır” dedi. Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Mevlâna’nın düşüncelerinin özünü insan sevgisi ve insana verdiği değer oluşturmaktadır. Mevlana, insanı sevmenin evreni ve yaratanı sevmekle aynı şey olduğunu savunmaktadır. Mevlana’ya göre bilgi, kişinin kendisini ve yaratanını tanıması için bir araçtan başka bir şey değildir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=