Lütfen bekleyin..



HDP. DBP seçim startını Batman’dan verdi

25 Aralık 2022, 17:37 - Okunma: 327

Halkların Demokratik Partisi(HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Batman'da düzenledikleri ortak mitingle seçim startını verdi. 8 Mart Kadınlar Parkı'nda düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz katıldı. Mitingte ayrıca HDP ve DBP İl örgütleri, HDP Batman Milletvekileri Ayşe Acar Başaran, Nejdet İpekyüz, M.Rüştü Tiryaki ve Feleknas

Uca'nın yanı sıra HDP bölge yönetici ve milletvekilleri de yer aldı. "Savaşa ve yoksulluğa hayır" sloganıyla düzenlenen miting de sanatçı Kadir Çat ve Koma Ritmen Azad Grubu sahne aldı, mitinge binlerce kişi katıldı. DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, " Bu meydanı doldurmakla ne kadar irademize ve siyasetimize bağlı olduğumuzu gösterdiniz. Bu alan çok iyi bir örnektir. Biz Kürt halkı olarak hiçbir zaman boyun eğmeyiz. Yaşasın Batman, yaşasın duruşunuza. Kürtler tüm gözaltı, baskı ve katliamlara rağmen her yerde direnmeye, her yerde demokrasiyi inşa etmeye devam ediyorlar. " dedi.HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise yaptığı konuşmada “Tüm Kürt halkı, tüm Türkiye halkları sizinle gurur duyuyor. Bizlerde sizlerle gurur duyuyoruz. İlçelerden gelenler var, Sason, Kozluk, Hasankeyf, Beşiri, Gercüş’ten gelenlere de selamlar. HDP’yi operasyonlarla, kumpas davalarıyla, yargılamalarla, gözaltılarla bitirebileceklerini zannedenlere, en güçlü cevabı işte bu meydanlar veriyor. Bu ses, bu coşku bizim en büyük gücümüzdür. Sizinle, sizden aldığımız güçle yürüyoruz, sizinle bu bariyerleri yıkıyoruz. HDP Halktır ve halk burada, evet bu iradeyi kimse kıramaz, halkı sindiremez..”dedi.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=