Lütfen bekleyin..



Batman İHD; ‘ihlallere son verilsin!’

15 Aralık 2022, 14:55 - Okunma: 303

İHD Batman Şubesi 10 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında cezaevlerindeki hak ihlallerine yönelik basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHD Cezaevi Komisyon Sözcüsu Av. Yunus Bağış okudu. Bağış açıklamasında “Adalet Bakanlığı, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında yayınlanan ‘2021 Adli İstatistik’ verilerine göre söz konusu yıl içinde TCK’nın 94. ve 96.

 maddelerdeki işkence ve eziyet suçlarından 2190 kişi hakkında soruşturma açılmış, 953 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, 866 kişiye dava açılmış ve 371 kişi hakkında ise başkaca kararlar verilmiştir. Görüldüğü gibi resmi istatistiklerde bile işkence ve eziyet suçundaki soruşturma ve dava sayılarında ciddi artış söz konusudur. Derneğimizce 2022 takvim yılı içerisinde Batman cezaevlerinde  periyodlar halinde mahpuslarla görüşmeler yapılmış olup cezaevlerine girişte dayatılan çıplak arama ve cezaevi içerisinde başta ayakta sayım dayatması  olmak üzere çeşitli hak ihlalleri tespit edilmiştir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=