Lütfen bekleyin..



İHD; ‘Kadın cinayetlerinde artış var’

14 Aralık 2022, 16:23 - Okunma: 224

İHD Batman Şubesi 2022 yılındaki Kadın Hak İhlallerine dikkat çekerek 2022 yılında 378 kadın öldürüldüğünü açıkladı.Şube binasında bir araya gelen İHD yönetimi basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İHD Batman şube yöneticisi ve kadın komisyonu sözcüsü Av. Gülbahar Kaya okudu. Kaya açıklamasında “Yaşamın her alanında mücadele eden kadınlar, 2022 yılında gerek

toplumun gerek siyasi erkin gölgesinin dayatmaları altında yine mücadele ile bir sene geçirdi. Her 100 kadından sadece 17’si kayıtlı ve tam zamanlı olarak istihdamda yer alıyorken son on yılda en az bin 160 kadın işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği, kadın çalışanların en az yüzde 98’inin sendikasız bir şekilde çalışma hayatında olduğu biliniyor. 2022 yılının Kasım ayına kadar olan kısmı alan federasyonun verilerine göre, kadın cinayetlerinde ciddi bir artış var. 2021 yılında toplam işlenen kadın cinayeti 348 iken, 2022 yılında (13 Aralık'a kadar)  378 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. “İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu ve hak savunucuları olarak kadınlara yönelik her türlü şiddete/saldırıya karşı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=