Lütfen bekleyin..



Batman'da 500 yataklı hastane yapımı yılan hikayesine döndü!

06 Aralık 2022, 16:35 - Okunma: 467

Batman’da artan nüfus karşısında kamu hastanelerinin fiziki olarak yetersiz kalması nedeniyle büyük bir ümitle beklenen 500 yataklı hastane ihalesinin 3. kez yine iptal edilmesi kentte tepkiyle karşılandı. 7 yıldır gündemde yer alan hastane inşaatının yine sekteye uğraması nedeniyle kentte günün konusu oldu.

“ŞEHRİN LOBİSİ YETERSİZ!”

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, 500 yataklı Yeni Devlet Hastanesinin 3 kez üst üste ihalesi iptal edilmesine tepki gösterdi. Batman’da ihalesi aşaması yılan hikâyesine dönüşen 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin ihalesinin bir kez daha iptal edilmesi, tepki toplamaya devam ediyor. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, yaptığı açıklamayla iptal kararına tepki gösterdi. Padir, “Kentimizin kangrenleşmiş meseleleri, şehrin lobisinin yetersizliğinden kaynaklı hep ötelenmektedir. 3 Kez ihaleye çıkan 500 yataklı hastanemiz 3. kez de iptal edilmiş olması tüm Batman kamuoyunu derinden üzmüştür! Kamu Hastanelerimizin ilimizin nüfus yoğunluğuna cevap vermemesi, vatandaşın çaresizliğine neden olmaktadır.Bizden daha küçük illerin bile, 500 yataklı hastanelerinin temellerini atarken, bizim hastanemizin yıllardır maalesef temellerinin halen atılmamış olması bizlerin ayıbıdır” dedi.

MÜJDECİ TEPKİ GÖSTERDİ

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman'a yapılması planlanan 500 yataklı hastanenin ihalesinin 3'ncü defa iptal edilmesini eleştirdi.  Hastanenin bir an önce Batman'a kazandırılması gerektiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, " Son 7 yılda bir hastane ihalesini bile 3 kere iptal etmek zorunda kalan bir yönetimin bu işten elini eteğini çekmesi ve yönetim krizini kabul etmesi gerekiyor. Ayrıca araştırma hastanesinin 9 yılda bitirildiği bir ortamda, daha ihalesi bile 7 yılda tamamlanamayan bu hastanenin kaç yılda bitirileceği tam anlamıyla muamma. Vatandaşlarımız ilk seçimde bu beceriksizliğin gerçek sorumlularına gereken cezayı verecek." dedi.

ŞAHİN “BATMAN’DA DOKTOR EKSİĞİ VAR”

Batman'ın sağlık sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, birçok dalda bulunan doktor eksikliğinin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu belirterek, şehre gereken önemin verilmemesine tepki gösterdi. Batman'ın adeta sahipsiz bir kent konumunda olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Şahin, yetkililerin ise sorunlara hiçbir çözüm getirmediğini ifade etti. Özellikle son zamanlarda hastanelerde ciddi doktor eksikliğinin yaşandığını söyleyen Şahin, bu durumun sıkıntılara neden olduğunu, hastaları mağdur ettiğini belirtti. Hastaların adeta özel hastanelerin insafına terk edildiğini vurgulayan Şahin, doktor sıkıntısının acilen giderilmesi gerektiğini kaydetti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=