Lütfen bekleyin..



Vali Ekrem Canalp; “Önceliğimiz işsizlik sorununa çözüm üretmek”

02 Aralık 2022, 13:02 - Okunma: 239

Avrupa Birliği desteğiyle Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki" projesi kapsamında girişimcilik yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, kenttin işsizlik konusunda yaşadığı sıkıntıları giderilmesi için yoğun tempoyla çalıştıklarını ve bununda güçlü endüstri, güçlü istihdamdan geçtiğini söyledi.


Batman Üniversitesi merkez kampüste yapılan törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Velili Ekrem Canalp, Dicle Kalkınma Aajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Batman üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Onur Gülbahar, Avrupa Birliği delegasyonundan temsilciler, kadın girişimciler ile vatandaşlar katıldı.

“BU ZİNCİRİ BİR YERİNDEN KIRMAK GEREKİYOR”

Törende konuşan Vali Canalp, “ Bugün toplantı yaptığımız Batman ilinin de temel sorunlarından bir tanesi, genç işsizliğidir. Bizim Batman’ımızın çok güzel, çok harika özellikleri var. Ama Batman’la beraber TRC3 Bölgesinin de en çarpıcı en karakteristik özelliği nedir derseniz, Türkiye’de genç işsizliğin en yoğun olduğu bölge olmasıdır. Batman’ın da bu noktada Türkiye şampiyonu olmasının sıkıntısını burada görev yaptığım her yıl yaşamaya devam ediyorum.

Eğer bir olumsuzluk varsa asla bu olumsuzluğu olduğu gibi kabul etmemekle mükellefiz. O halde bu genç işsizliği ne şekilde çözmemiz lazım?  Bu sorunu çözmediğimiz müddetçe de sosyal riskin en yüksek olduğu bölge olarak bu bölge yer almaya devam eder. Sosyal riskin de en fazla olduğu bir il olarak da Batman yer almaya eder. Bizim için olumsuzluk gibi görünen bu kadar genç insanımızı, tam tersine en büyük avantajımız haline de dönüştürmek gerekiyor. Bu zinciri bir yerinden kırmak gerekiyor. Bu da Batman’ın şuandaki en büyük istihdam sıkıntısına çare olacak. Bu sadece Batman için geçerli değil. Bu, bölge için de geçerli, bu Türkiye’deki neredeyse 81 vilayetten 70 tanesi için de geçerlidir. Reçete hiç değişmiyor. Güçlü endüstri ilişkilerinin olmadığı hiçbir vilayette güçlü istihdam imkanları da olmaz ” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=