Lütfen bekleyin..



Recebanlılar Derneğine Miting Gibi Açılış

27 Kasım 2022, 16:06 - Okunma: 1055

Batman’da açılan Recebanlılar yardımlaşma ve dayanışma derneğinin Lokal açılışı Gap Mahallesi kafeler sokağında görkemli bir törenle açıldı. Oldukça kalabalık bir grubun katıldığı açılışa Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Baro Başkanı Av. Erkan Şenses, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, Kanaat önderi ve iş adamı Hacı Bahri Müjdeci, Müjdat Ömeroğlu, TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar,

 OSB eski başkanı İş adamı Hifzullah Özoğul, Gercüş Belediye eski başkanı Bedrettin Demir, Koçerler dernek başkanı Emin Çelik, Esnaf Odası Başkanı Sıddık Çiftçi, Saadet Partisi il başkanı Mustafa Yıldız, Uluslar arası Haydar Aliyev Düşünce merkezi kurucusu Fesih Alioğlu ve çok sayıda Receban aşiretinin önde gelen isimleri, köy muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

RECEBANLILAR DERNEĞİ TÜM BATMANLILAR DERNEĞİDİR

Açılış öncesinde kurban kesilirken, davetliler için kokteyl düzenlendi. Açılışta bir konuşma yapan Recebanlılar Derneği Başkanı İhsan Karakuş açılışa gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dike getirerek şunları söyledi.

“ Derneğimizin amacı Receban ailesinin 10 köy ve mezraları ile Batman dışında yaşayan Receban aşireti mensupları ile birliktelik beraberlik duygusunu yaşatarak gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek ve aile bağımızı güçlendirip genç nesil ile büyüklerimizi bir araya getirerek tanışma ve dayanışmayı güçlendirmek amacındayız. Derneğimiz Tüm Batmanlıların derneğidir. Derneğin kuruluşundan  bu yana emek veren, çaba sarfeden ve açılışa katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Batmanımıza hayırlı olsun dedi.” 

Açılışta dernek yöneticisi iş adamı Mehmet Unat’ta Receban aşiretinin geçmişiyle ilgili bir konuşma yaparak bilgiler verdi. Açılış kurdelasının kesilmesinden sonra davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=