Lütfen bekleyin..



Kadına yönelik şiddete karşı Batman Barosundan açıklama

25 Kasım 2022, 18:02 - Okunma: 381

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’nde, düzenledikleri basın açıklamasıyla kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Açıklamaya Baro Başkanı Av. Erkan Şenses, Deva Partisi il başkanı Av. Melik Müjdeci ve çok sayıda avukat katıldı.Batman Barosu önünde düzenlenen basın açıklamasında, “

Batman’da da maalesef kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve şiddet faillerine gerekli cezaların verilmesi noktalarında eksiklikler yaşandığı gibi şiddet mağduru kadınların barınma ve rehabilitasyon gibi temel gereksinimlerinin sağlanmasında da ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Sığınma evlerinin fiziki yapıları yetersiz kalmakta ve şiddet mağdurları sığınma evlerinde neredeyse bir mahpus hayatı yaşamaktadır. Oysa kadınlar o sığınma evlerinde cep telefonlarını kullanabilmeli, sığınaktan çıkıp kendilerine iş arayabilmelidirler. İstanbul Sözleşmesine göre bu evlerin asıl amacı, kadınların şiddet faili erkeklere muhtaç olmaktan kurtulmasını ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır. Sığınma evleri ve ŞÖNİM'lerin İstanbul Sözleşmesi’nin tarif ettiği biçimde organize edilemediği, bu nedenlerle sığınma evinde bulunan kadınların sığınma evlerinden çıkıp şiddet gördüğü ortama geri dönmek zorunda kaldığı, bu haliyle devletin şiddet mağduru kadınların ikincil mağduriyetine neden olduğu ortadadır. Bu uygulamaları kabul etmediğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’nde,  her gün olduğu gibi, kadınların yasal, Anayasal ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarını takip edeceğimizi, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=