Lütfen bekleyin..



‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Duralım’

24 Kasım 2022, 18:44 - Okunma: 340

PAK-Batman Kadın Komisyonu Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklamada yaptı. Komisyondan yapılan açıklama şöyle “Kadına yönelik şiddet, kadınların ev içinde veya toplumda maruz kaldıkları fiziki, cinsel veya psikolojik her türlü tehdit, baskı ve özgürlük kısıtlamalarının adıdır. Ev içinde, iş yerlerinde, sokakta, üniversitelerde vs…Ve ayrıca,

 Kürt kadını, sadece eşi, yakını, akrabası olan erkekler tarafından değil, esas olarak onlarca yıldır saldırılarına  maruz kalmıştır, kalmaktadır. Şiddet uygulayanlara uzaklaştırma, yakın koruma gibi birçok tedbiri düzenleyen; kadınları maddi olarak güçlendirmekten kimlik değiştirmeye birçok hak tanıyan ve kadın örgütlerinin yıllarca süren mücadelesi sonucu yürürlüğe giren 6284 etkin uygulandığı takdirde kadınları koruyor. Ancak bu yasaların yeterli olmadığı, Dünya ülkelerinin tecrübelerinden yararlanılması gerekiyor. Tüm dünyaya çağrı yapıyoruz; yaşamın tüm alanlarında, cinsiyetçi zulme, şiddete güçlü bir sesle karşı çıkalım”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=