Lütfen bekleyin..



Tekstil’de büyüyen şehir Batman

22 Kasım 2022, 16:28 - Okunma: 391

Müstakil sanayici ve iş adamları derneği MÜSİAD genel başkanı ve Tekstil sektör kurulu üyelerinin katılımıyla tekstil zirvesini Batman’da düzenlendi. Açılış toplantısına Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Tekstil Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat ve Batman Tekstil, Sanayici ve İşadamları Derneği

Başkanı Halil Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı. Tekstil zirvesine çok sayıda üst düzey yetkilinin yanı sıra Batman ve Türkiye’nin birçok yerinden tekstilci katıldı. Zirve öncesinde Batman OSB’de Ekinci, Ravidex ve Sünger fabrikaları ile Taç besi üretim fabrikasının açılışı yapıldı. 3 oturum halinde yapılan Batman Tekstil Zirvesi programının ilk oturumu ‘İhracat Yapacak Şirketlerde Aranan Özellikler’ isimli başlıkla yapılırken, daha sonra yapılan ikinci oturum, ‘İhracatımızı Nasıl Geliştirebiliriz?’ başlığı kapsamında gerçekleşirken üçüncü oturum ise ‘Üretimde Anadolu’nun Rolü’ temasıyla yapıldı. Zirvenin açılış konuşmasının MÜSİAD il başkanı Av. Alaattin İraz yaparken Batman2ın Tekstilde her geçen büyüdüğüne işaret etti.Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı,Türkiye’de tekstil sektörünün gelişmesine, üretim süreçlerinin Ar-Ge ve Türkiye, dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini söyledi. " En büyük hedefimiz rakiplerimizi geride bırakarak, dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmaktır."diyen Asmalı, Türkiye’nin ekonomik büyümesine, istihdam ve ihracatının artmasına yön veren tekstil sektörünün sürekli artan yatırımlarıyla ülkenin dünyaya açılan penceresi konumunda olduğuna işaret etti.Tekstil sektörünün 2 milyon kişiye iş imkanı sağladığını anlatan Asmalı, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin pandemiye rağmen 2021 yılında 30 milyar doların üzerinde ihracata imza attığına işaret etti.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=