Lütfen bekleyin..



Batman OSB’de çalışmalar hızla devam ediyor

20 Kasım 2022, 19:36 - Okunma: 461

Batman Organize Sanayi Bölgesinde 6. Etapta alt yapı çalışmaları hızla devam ederken, atıksu arıtma tesisinin ihalesi de 30 Kasım tarihinde gerçekleştiriliyor. Batman’da sanayi ve üretimin merkezi olan Batman Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli heyeti başkan vekili Vecdin Nasıroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin gayretli çalışmalarıyla büyüyor ve gelişiyor.

ARITMA TESİSİ İHALEYE ÇIKIYOR

Atıksu arıtma tesisi ihalesi kapsamında 6.000 m3/gün kapasiteli tüm ünitelerin yapımı, mekanik ve elektrik ekipmanlarının temini ve montajı, tesisin işletmeye alınması, deneme, işletilmesi, bakımı, iş sonu uygulama projeleri ve işletme-bakım kitaplarının hazırlanması ile idare personelinin eğitilmesi işleri yer alıyor.

BATMAN EKONOMİSİNE KATMA DEĞER KATIYOR

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Batman Organize sanayi bölgesi Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu gazetemize yaptığı “ Arıtma tesisi ihalemizi Bu ayın 30’unda gerçekleştiriyoruz.  Arıtma tesisinin yatırım maliyeti 125 milyon lira olacak. Arıtma tesisi işi 24 ay olup Batman OSB’mize hayırlı olsun.

Yine arsa bekleyen yatırımcılarımız için yapılan 6. Etapta Doğalgaz ve Alt yapı çalışmalarımızda son hızla devam ediyor. Bakanlığımızın desteği ve OSB’nin imkanlarıyla yaptığımız çalışmalarda 3 firma çalışarak alt ve üst yapı kazı ve dolgu çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu çalışmada son hızla devam ediyor.  Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında 85 milyon TL’lik ihale Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Diğer alt yapı işinin 12 milyon TL’lik kısmını ise biz OSB olarak kendi imkânlarımızla karşılıyoruz. Batman Organize Sanayi Bölgesinin enerji ihtiyacını karşılamak ve kendi elektrik enerjimizi üretmek içinde 6 Megawat gücünde GES tesisi kurmak için DEDAŞ’a müracaat yaptık. Tüm bu çalışmaları yaparken OSB Başkanımız sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın OSB ve sanayi tesislerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan memnunuz. Vali beyin desteğiyle Batman OSB daha iyi günlere gelecektir.” Dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=