Lütfen bekleyin..



Milletvekili Tiryaki ‘Hasta tutsaklar serbest bırakılsın’

16 Kasım 2022, 16:58 - Okunma: 321

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı, hasta tutukluların fotoğrafları ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı dövizlerle karşıladı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Hasta tutukluları öldükten sonra mı cezaevinden çıkmalarına izin vereceksiniz?” diye sordu.

Komisyonda söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye’nin en çok tartışılan bütçesinin Adalet Bakanlığı olduğunu belirterek, “Cezaevlerinde 504’ü ağır olmak üzere bin 605 hasta tutsak tutuklunun olduğunu hatırlatan Tiryaki, “Serdal Yıldırım, belden aşağısı felçli, yüzde 98 engelli olarak tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşıyor, tahliye edilmiyor; Engin Aktaş, 2 eli yok, KOAH hastası, tahliye edilmiyor; Mehmet Emin Özkan, bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdi, ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu olmasına rağmen serbest bırakılmıyor. Resimlerini gördüğünüz bütün mahpuslar yaşam savaşı veriyorlar. Sayın Bakan, bu kişilerin öldükten sonra mı cezaevinden çıkmalarına izin vereceksiniz?” diye sordu.atı, böyle bir olanağı, böyle bir gücü vardı- yargı kurumlarını kontrol etme yolunu seçti” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=