Lütfen bekleyin..



Uyuşturucuyla mücadelede en önemli görev Anne ve Babanın

16 Kasım 2022, 16:42 - Okunma: 293

Batman Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü tarafından Batman’daki 46 muhtar ve eşlerine “En İyi Narkotik Polisi; Anne Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlik Batman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Kurum müdürleri, Oda ve STK Başkanları, Mahalle muhtarları ve çok sayıda anne katıldı.

Programın açılışında İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Uyuşturucuyla mücadele mesajı yayımlandı.

“3.5  TON ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ”

Daha sonra Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç konuşmasında “Evlatlarımızı her türlü kötülükten korumak bizler için en öncelikli görevdir. Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler toplum sağlığını tehdit eden kamu güvenliğini ve özellikle gelecek nesilleri tehlikeye düşüren ve geleceğimiz için mücadele edilmesi gereken bir suç unsurudur. Batman Emniyet Müdürlüğü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. 3.5 ton esrar maddesi, 168 kilo en tehlikeli uyuşturucu olan metamfetamin maddesi, 15 kilo eroin maddesi gele geçirdik. Ne kadar yakalarsak yakalayalım talebi kesmediğimiz müddetçe bizim yakalamalarımız elbet devam edecek ancak aradaki sızıntıları engelleme şansımız yok. Uyuşturucunun yüzde 50’si evlerde kullanılıyor. Bu nedenle bakanlığımızın projesi olan ‘En İyi Narkotik Polisi Annedir’ bu işi çözerse emin olun gene anneler çözecek.

“ SON OPERASYONDA 119 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ”

Daha sonra konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp konuşmasında uyuşturtucuyla mücadelenin önemine değinerek “Polisimiz az önce 119 kilo skunk uyuşturucu maddesini ele geçirdi. Piyasa değeri en az 6 milyon olan 119 kilo skunk uyuşturucu maddesini ele geçiren polisimizi tebrik ediyorum. Bu 119 kilo skunk uyuşturucu maddesini ele geçirmiş olmamız da devlet olarak yapmış olduğumuz mücadelenin en güzel örneğidir. Batman polisimiz şuan güzel bir örneği bizlerin hafızasına kazıdı. 2019 yılında bütün Avrupa ülkelerinde ele geçirilmiş uyuşturucu miktarını bir kenara koyun Türkiye tek başına polisiyle jandarmasıyla ve devlet organlarının hep birlikte yapmış olduğu mücadeleyle ele geçirilmiş uyuşturucu miktarı diğer kenara koyun.

Ortaya çıkan sonuç Türkiye’nin tek başına ele geçirmiş olduğu uyuşturucu miktarı bütün Avrupa kıtasından ele geçirilmiş uyuşturucu miktarından daha fazladır. Bu da bizim devlet olarak mücadelemizi gösteriyor.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından sunumlarla devam etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=