Lütfen bekleyin..



“Hedefimiz üreten ekonomiyle Batman’ı büyütmek”

13 Kasım 2022, 11:50 - Okunma: 292

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesinin her ay gerçekleştirdiği Aylık Geleneksel Buluşma Toplantısı’nın konuğu İl Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’tı.Vali Ekrem Canalp’ın toplantıya katılımlarıyla memnuniyet duyduklarını dile getiren ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, yaptığı açılış konuşmasında onlarca yatırımcının ilimizde yatırım

yapmak için OSB’lerde yer tahsisi için beklediklerini, bu nedenle OSB sayılarının artırılması ve ihtisas OSB’lerinin kurulmasını gerektiğini ayrıca tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi. İluh deresi, imar ve kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Nasıroğlu, çalışmalarda gelinen son durum hakkında Vali Canalp’e brifing sundu.

BATMAN’A 5 YENİ OSB DAHA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Vali Ekrem Canalp ise yaptığı konuşmada “Hedefimiz üreten ekonomi ile Batman’ı, Endüstri ilişkileri sıralamasında ve Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik iller sıralamasında Türkiye’nin ilk on ili arasına almak. Batman'ın birçok konuda “Bölgesel Merkez” olmak gibi bir potansiyeli var. Bu nedenle mevcut OSB’nin yanı sıra Tekstil İhtisas OSB, Gıda İhtisas OSB gibi toplam 5 OSB’yi daha Batman’a kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. 

Bu OSB’lerde yer alan sanayi tesislerinde nihai olarak üretilecek ürünleri yine ihtisas OSB’lerinde işleyip katma değerini artırarak ayrıca üniversiteler ve ilgili diğer kurumları organizasyonlu bir şekilde bir araya getirerek ilimiz için kazanımlar elde edebiliriz.

BATMAN ÇAYINI ATIKLARDAN KURTARACAĞIZ

Şehirleşme anlamında yaşadığımız en büyük sıkıntı kaçak ve imarsız yapılar. Kaçak yapılaşmaya müsamaha gösteremeyiz. Batman’ı çepeçevre kuşatacak ve Batman'ın nüfusunun 2 katından fazlasına hitap edebilecek şekilde imar çalışmamız devam ediyor. İluh deresi konusunda etap etap ilerleyeceğiz. Şu anda birinci etapta ilerliyoruz. Batman Çayını atıklardan kurtaracağız. Tarım arazilerini koruyacağız.” diyerek konuşmalarına devam eden Vali Canalp, “İş insanları olarak böyle güzel bir meclis oluşturduğunuz için ve beni de davet ettiğiniz için tüm ASKON ailesine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Toplantı, plaket takdimi, ASKON’a katılan yeni üyeler için rozet takma etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=