Lütfen bekleyin..



Hasankeyf- Gercüş Tünelini Cumhurbaşkanı açtı

08 Kasım 2022, 18:10 - Okunma: 290

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Hasankeyf’te düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sinevizyonla bağlanarak açılışı gerçekleştirdi.

Yatırım bedeli 910 milyon lira bulan ve 2,5 yılda tamamlan Hasankeyf ve Gercüş arasındaki bağlantıyı sağlayan Hasankeyf tüneli ve bağlantı yolunun hizmete girmemesiyle hem yakıttan hem de zamandan tasarruf sağlanacak, bölge ulaşımı konforu ve kalitesi artacak. Tünelin açılmasıyla Hasankeyf-Midyat yolu ise 3 kilometre daha kısaldı.

‘BATMAN’A HAYIRLI OLSUN’

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “39.4 kilometrelik yolun bugün yaptığımız tünelle birlikte bağlantı yolları tamamlanmıştır. Yaklaşık 2.5 yılda 910 milyon liralık yatırım tutularıyla Hasankeyf’imize kazandırılan tünelin hayırlı olmasını diliyorum.

Biz hükümet olarak kendi üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Ülkemizi ve özellikle bölgemizi, varlık içinde yokluğa muhtaç edenlerin derdi biz değiliz. Onların karanlık odakların peşindeler. Bizim derdimiz Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülke arasına çıkarmak. Türkiye'nin asırlık kayıplarını 20 yılda tamamlarken, çok daha büyük hedeflerin altyapısını hazırlıyoruz. Ilısu barajı sizlerin gözleri önünde gerek Batman, gerek Mardin, sizlerin iç içe olduğu dev bir baraj. Şimdi bu güzel tünelle bu viyadükle bu güzel şehirlerimizi birbirine bağlıyoruz. Batman çok bedel ödedi, Mardin çok bedel ödedi. Bu bedelleri verdiğimiz mücadeleyle bitirdik” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=