Lütfen bekleyin..



Merhum Hacı Reşat Nasıroğlu anısına yapılan Camii dualarla açıldı

06 Kasım 2022, 13:40 - Okunma: 800

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ilimiz merkez Kayabağı Köyünde Merhum Hacı Reşat Nasıroğlu anısına vasiyeti üzerine oğulları tarafından yapılan Caminin açılışına katıldı.İl Müftüsü Nihat Kök tarafından yapılan duanın ardından Vali Ekrem Canalp, cemaatle birlikte caminin açılış kurdelesini keserek, cami ibadete açıldı.

 Açılışa İl Özel İdaresi Genel sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür Müdürü İhsan Aslanlı, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Batman İl Jandarma Alay Komutanı Adem Taşkın, Kayabağı Köyü Muhtarı Abdulkerim Nasıroğlu ve Batman, çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müfütüsü Nihat Kök tarafından okunan dua'da Camiyi yaptıran Merhum Hacı Reşat Nasıroğlu'nun oğullarına ve aile efradına teşekkür edilerek bu hayırlı eserin kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. 

CUMA NAMAZIYLA HİZMETE AÇILDI

 

"ALLAH KABUL ETSİN, HAYIRLI OLSUN"

Açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, mescit inşa etmekle cesaret arasında önemli bağın olduğunu ifade ederek, “Bir mescidin inşasına başlamak İslam’ın ve İmanın Şartlarının yerine getirmenin ötesinde bir cesaret işidir. Çünkü yapılmış olan her mescit, netice itibarıyla maddi anlamda bir külfeti gerektirir. Ama Cenabı   Allah’ın da rahmetidir, bugüne kadar temeli atılıp da bitmemiş olan hiçbir cami yoktur.  

Bu da bu işe cesaret eden insanların özelliğindendir, bu camiye de cesaret edip başlayıp da sonunu getirmiş olan bütün Müslüman kardeşlerimizin yapmış oldukları hayırları Allah kabul etsin. Allah hayırlı, mübarek eylesin” diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler Cuma Namazını kılarken, Cuma Hutbesini il Müftüsü Nihat Kök okudu. Yapılan açılış sonrasında davetliler Merhum Hacı Reşat Nasıroğlunun evinde yemekte ağırlandı. 

CAMİİ 1920 YILLARINDA YAPTIRILMIŞ

Kayabağı köyü Camisi önce 1920'li yıllarda ibadete açılırken, daha sonra yıktırılıp 1940 yıllarında duvarları kerpiçten, üstü ise ağaç gövdeleri ve topraktan yapılıp ibadete açılmıştır. 1975 yılına kadar açık olan camii aynı zamanda küçük çaplıda olsa bir medrese görevi görmüştür. 1975 yılında kerpiç olan Camii yıktırılıp yerine duvarları briket üstü ise beton olmak üzere yeniden yaptırılıp ibadete açılmıştır. 2019 yılında Hayır sever insan hacı Reşat Nasıroğlu çok eski olan Camiyi yıktırıp yerine daha büyük günün şartlarına uygun bir camii yapmak istemiştir. Ancak bu arada kendisi hastalanıp vefat edince merhumun oğulları vasiyetini yerine getirmek üzere Ağustos 2021 tarihinde eski camiyi yıktırıp yerine 300 m2 büyüklüğünde yeni camiinin temelini atarak modern bir camiyi hizmete açmış oldular.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=