Lütfen bekleyin..



“Toprağımız işgal edildi, tapulu arazimizi süremiyoruz”

30 Ekim 2022, 16:19 - Okunma: 460

Batman’lı iş adamı Bedrettin Nasıroğlu’nun Bismil Sinanköy’de bulunan binlerce dönüm tapulu arazisini sürememesi ve yatırıma izin vermeyen köylülerle yaşanan olaylar nedeniyle basın toplantısı yaparak yaşanan son durumu kamuoyuna açıkladı. Bedrettin Nasıroğlu Sinanköy’de 10.000 dönüm Cumhuriyet tapulu arazi sahibi ve bölgesine yatırım yapma heveslisi bir iş insanı olma gayretinde olmasına rağmen yaşanan olayların üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

 Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olayda 300 kişinin taş sopa ve silahlı saldırına uğradıklarını belirten Bedrettin Nasıroğlu arazisini sürmeye ve oraya yatırım yapmaya kararlı olduğunu ve hiçbir gücün kendisini bu yoldan alıkoyamayacağını belirtti.   

ÇALIŞMAMIZ ENGELLENİYOR!

Nasıroğlu “Ailemize ve şirketimize karşı yapılan bu saldırının, organize ve önceden planlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Toprağı işgal edilen ve saldırıya uğrayan taraf olmamıza rağmen maalesef kamuoyunda suçlu olarak lanse edildik.

Tapulu arazilerimizde hak iddia eden ve bu topraklarda hiçbir hakkı bulunmayan bu zorbalar, bölgede çalışmaya başladığımız günden itibaren sürekli olarak bize karşı fiili saldırıda bulunmuşlardır. Buna artık sessiz kalamayız. Sinanköy son 15 yılda başka yerlerden gelerek yerleşen 10 veya 12 aile olduklarını bildiğimiz kişiler, arazilerimizi işgal etmiş ve orta köylüyü kışkırtmak suretiyle, evlerinden zorla çıkartarak yaptıkları provakatif eylemlerle tarlamızda bir çalışma yapmamızı engellemektedirler. 

MİLYONLARCA LİRALIK BİR ZARAR SÖZ KONUSU

Yıllardır organize şekilde bu saldırıları düzenleyenler, arazide çalışmaya gelen araçlarımıza zarar vermiş, çalışan işçilerimize sözlü hakaret, küfür ve fiili saldırıda bulunmuş ve bu saldırılar sonucunda çalışanlarımız fiziksel zarar görmüş araçlarımızda da maddi hasarlar meydana gelmiştir. Bu eylemi gerçekleştirenler hakkında elbette ki savcılığa şikayette bulunuldu ve bulunulmaya devam edilecektir. Böylesi bir vandallığa sessiz kalmamız asla söz konusu değildir. Durumu il ve ilçe yetkililerine ilettik. Devlet büyüklerimizden konuya hassasiyet bekliyoruz. Yaşanan gecikmenin milli ekonomiye büyük zararı var. Tarlamızı süremememiz nedeniyle milyonlarca liralık bir zarar ortada  var.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=