Lütfen bekleyin..



Batman’da Cumhuriyet Bayramının 99. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkusu

29 Ekim 2022, 21:53 - Okunma: 273

Batman'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Kabul Töreni ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ile devam etti. Vali Ekrem Canalp, Valilik makamında protokol üyelerinin, askeri erkan, emniyet mensupları, kamu kurum yöneticileri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin tebriklerini tek tek kabul ederek, katılımcıların bayramını kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti
Tebrikat töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Valilik karşısında Turgut Özal Bulvarı’nda düzenlenen kutlama tören ile devam etti.
Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan ile birlikte tören aracı üzerinde öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan kutlama töreni; aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.


Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Ekrem Canalp; “Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılını büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz. 
Cumhuriyetimiz 99 yıl önce bugün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir.”  İfadeleriyle ilan edilmiştir.
O günden bugüne Cumhuriyetimiz, Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını gösteren bir yönetim şekli olmuştur.

Her yerde, her ferdimizle, milletçe, devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.Büyük Türk Milletinin ve siz değerli Batmanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 


Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin gösterisi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon ile atletizm dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesini ardından kutlama programı, tören geçişiyle sona erdi.
Programa; Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, protokol üyeleri, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=