Lütfen bekleyin..



2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Toplantısı Yapıldı

09 Eylül 2017, 15:55 - Okunma: 1119

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdaresi Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ile okul servisleri temsilcileri katıldı.

Vali Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda; Okul çevrelerinde önceki yıllarda yaşanan aksaklıklar ele alınıp değerlendirildikten sonra;  okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uyulması gereken kurallar gibi sorunlar görüşüldü. 
Eğitim öğretim yılının güvenli ve huzur içerisinde yapılması ve ilimizin eğitimde iyi bir yere gelmesi için bir takım tedbirlerin alınması gerektiğinin belirten Vali Deniz, "Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz, hepimizin görevi onlara en güvenli ortamları sunmaktır. Amacımız ve aruzumuz çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almalarıdır” diye konuştu. 
Batman’da eğitimdeki fiziki koşullarının yeterli olduğunu belirten Vali Deniz, çocukların eğitimde başarılarının artması, moral ve motivasyonun sağlanması için gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi. Okul çevrelerinde meydana gelen suç türleri çevresel riskler, okulların fiziksel güvenliği gibi konulara değinen Vali Deniz, okul kantinlerinde ve çevrelerinde sağlık ve hijyen koşullarına uymayan ürün satışlarına müsaade edilmemesi, okul çevrelerinde alkol ve benzeri ürünlerin satışı, okul kantinlerinin, servis araçları ile okul yemekhanelerinin sıklıkla denetlemesi konusunda yetkililere talimat verdi. Okullarda eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi, rahat ve huzurlu bir ortamın sağlanması için gerekli çalışmaların yürütülmesine vurgu yapan Vali Deniz, okullarda rehberlik faaliyetlerin aksatılmadan devam edilmesi, devam eden projelerin yanında yenilikçi projelere önem verilmesi, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrencilerin gelişimini katkı sağlayacak şekilde hazırlanması, eğitimde kalite yönetimini arttırmaya yönelik çalışmaların teşvik edilmesi, öğrencilerin başarı ve disiplin durumlarının okul idaresince takip edilmesi gibi konularda yetkililerin gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi. 
Okulların yakınlarındaki metruk binaların yıkılmasını ve internet kafelere denetimlerin sıklıkla yapılmasını isteyen Vali Deniz, çocuklarımızın gelişimine ve eğitimine zarar veren her türlü faaliyetlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Okul servisleri temsilcilerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, her şeyin kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirterek, okul servisleri için belirlenen yasal kurallara uymayanlar hakkında derhal gerekli yasal işlemlerin yapılacağını vurguladı. 
Okul bahçelerinin eğiti-öğretim yılı başlamadan belediye tarafından temizleneceğini belirten Vali Deniz, Batman belediyesinin 14 mahallede yapacağı spor komplekslerinin yanı sıra Valiliğimiz tarafından desteklenen “Okul Bahçemiz Spor Alanı Olsun” projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okul bahçelerine basketbol potaları ve voleybol sahalarının yapılması konusunda çalışmaların devem ettiğini ifade etti. 
“Bizim en büyük değerimiz çocuklarımızdır” diyen Vali Deniz, çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemeleri için gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızı bu hain güçlerden uzak tutmanın tek yolu eğitimdir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek, vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini seven gençler yetiştirmeliyiz” diye konuştu.
 
Toplantı katılımcıların sorun ve taleplerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=