Lütfen bekleyin..



10 km’lik duble yol ihalesi bir an önce sonuçlansın

25 Ekim 2022, 17:03 - Okunma: 336

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ancak İtiraz nedeniyle KİK’e giden Batman Bismil yolu 10 km’lik Duble yol ve köprü yapım işinin hızlanmasını isteyen vatandaşlar yetkililerin bu konuyu hızlandırmasını istediler. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Otobüs feci trafik kazasında 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 33 kişinin yaralanmasıyla birlikte gözler tekrar ölüm yolu olarak tabir edilen duble yol ihalesine çevrildi.

ARTIK KAZALAR YAŞANMASIN

Batman Çayı üzerindeki köprü ile Diktepe köyünden geçen tek şeritli yolun duble yola dönüştürülmesinden sonra Batman trafiğinde önemli bir rahatlama olacak. Sık sık yaşanan trafik kazaları nedeniyle adı ölüm yoluna çıkan yol için geçtiğimiz aylarda yapılan ihalede en düşük fiyatı veren firmanın kazanmasına rağmen itirazlar nedeniyle işin KİK’e gitmesi nedeniyle vatandaşlar yol ihalesinin bir an önce sonuçlanarak duble yol inşaatının başlamasının kent ve bölge için önemli olduğunu belirttiler. Yol yapımı nedeniyle ışıklandırma eksikliğinin yaşandığı yolda da sürücüler zor anlar yaşarken, yol adeta tuzaklarla dolu. Gece vakitlerinde Batman, Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Mardin gibi illere yolculuk yapmak sıkıntılı hal alırken, yollarda ışık ve trafik işaretlerinin eksikliği, yolculuk yapanlara tehlike yaratıyor. Türkiye'nin bir çok il ve beldesine varmadan bile onlarca kilometre öteden şehrin ışıklandırmaları ve orta refüjlerde bulunan aydınlatma direkleri olurken, Batman Diyarbakır yol çıkışında bunlarda yok. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=