Lütfen bekleyin..



ARAKAN’DAKİ SALDIRILAR, PROTESTO EDİLDİ

09 Eylül 2017, 15:35 - Okunma: 1033

Batman’da Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Myanmar’ın Arakan'da yaşananları kınadı.Cuma namazı çıkışı, Gülistan Caddesi üzerinde yapılan açıklamada, "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Haydi dünya uyanın Arakan'da zulüm var" yazıkı dövizler açıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın "Müslüman Myanmar Halkı, kendi öz yurtlarında vatansız bırakılarak ya tehcir ya da ölüm arasında tercihe zorlanıyor. Her geçen gün saldırılar daha da artıyor. Budist Myanmar yönetiminin katliamları kabul edilemezdir" dedi.

Altun, “Bugün bizim hüzün günümüzdür. Acımız, kederimiz büyüktür. İslam toprakları maden topraklarına döndü. İslam beldeleri namussuzların eliyle talan edilmekte ve mukaddes beldeler kana bulanmaktadır. Bugün Budist çeteler yandaşları ve işbirlikçileriyle Müslümanlar acımasızca katledilmekte, yurtlarından sürülmektedirler. Bu bizim kaderimiz değildir. Her anımızın hüzne dönmesi de bu ümmetin kaderi değildir. Küresel emperyalist güçlerin acımasız saldırıları sonucu İslam toprakları ne yazık ki mazlum mustazaf Müslümanların kanlarıyla sulandı.” diye konuştu.Mustazaflar Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Molla Ramazan Biçer’in okuduğu dua ile basın açıklaması sona erdi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=